logo

Subanhara Liemersgroep

JubZoKa

logo Bevers
logo Welpen
logo Scouts
logo Explorers
logo Roverscouts
logo Plusscouts

Zomerkamp van de Welpen

De eindsprint...

Het laatste logboek hadden jullie nog tegoed... de vrijdag... de eindsprint.
Nacht vijf zit er bijna op en de laatste dag breekt aan. Na een slopende kampweek is het tijd voor jawel de eindsprint, vanavond worden de welpen weer opgehaald en slapen ze weer in hun eigen bed, waarschijnlijk voorafgegaan door de achterbank van de auto. Maar zo ver is het nog lang niet! Het ophalen niet, maar het eind van de nacht ook niet.
De welpen evalueren de geweldige zwemdag...

Lees verder

Geplaatst door Akela @ 20/08/2015 23:01

Het privé zwembad en een food festival

Na een wellicht terechte klacht van de buurman, worden de welpen in, tegenstelling tot gisteren, niet wakker gemaakt op de vrolijke rock en rol klanken van een leuk Achterhoeks bandje. Toch is er weinig tijd om rustig op te staan vandaag. We hebben haast, want er moet gezwommen worden! Na een snel ontbijt wordt er wederom een lupa gemaakt en kan de reis naar het zwembad beginnen.
Het zwembad ligt op een kleine afstand rijden van onze blokhut, dus binnen 30 minuten...

Lees verder

Geplaatst door Akela @ 24/07/2015 01:16

Toch niet naar het museum...

Rond kwart over 8 worden de welpen heel rustig en vredig wakker gemaakt. Er is volop tijd om de slaap uit de oogjes te wrijven en heerlijk ontspannen wakker te worden..
O nee, toch niet. Als vanouds wordt het nummer ‘Wakker Worden!’ van Jovink en de Voederbietels door de stereo gepompt. Met deze snoeiharde rock en roll muziek, kunnen de welpen niet anders dan meteen uit bed springen en zich klaar maken voor weer een spectaculaire dag.
Het ontbijt staat...

Lees verder

Geplaatst door Akela @ 23/07/2015 00:30

Rara, waar zijn de welpen vandaag??

Geplaatst door Akela @ 22/07/2015 18:40

Logboek Dinsdag: Kent u het verhaal van de zwemdag??.....

Logboek Dinsdag
Het was rond 9’en toen het geronk van diepe ademhalingen langzaam veranderde in gefluister, geroezemoes, gepraat, geroep en vervolgens in geschreeuw. Dat laatste is het moment om in te grijpen.
De welpen dachten gisterenavond al te weten wat er vandaag op het program stond. Ze wisten het zo zeker dat er zelfs weddenschappen met de leiding werden afgesloten. Heel slim natuurlijk, want de leiding is doorgaans niet op de hoogte van hun zelf...

Lees verder

Geplaatst door Akela @ 22/07/2015 01:27

Logboek Maandag: Shopping @ Deventer...

Na een goede nachtrust was het al weer snel dag. Toen snel ontbijten en alvast een lunchpakketje smeren voor de middag, en aansluitend natuurlijk corvee. ’s Ochtends konden de welpen weer lekker knutselen aan de jubileum panelen die later dit jaar gepresenteerd zullen worden ter viering van het 70-jarig bestaan van de vereniging. De uitdaging deze keer was om het paneel 3D te maken. Met diverse knutsel materialen en gereedschappen gingen de welpen hard tekeer. Met gebruik...

Lees verder

Geplaatst door Akela @ 21/07/2015 01:59

Logboek zondag: Aankomst en verkenning...

Vandaag werden de welpen onthaald in Holten voor het zomerkamp. Omdat dit jaar het 70-jarig jubileum is, hebben alle speltakken op dezelfde locatie hun zomerkamp, dus het was aardig druk bij het openen. Na het openen werden plots enkele hoge functionarissen uit de Nederlands politiek voorgereden! De ministers Rutte en Paardenbloem kwamen daar vertellen dat Nederland in een diepe crisis verwikkeld was, en dat de politieke top deze week de locatie in Holten gebruikt voor hun...

Lees verder

Geplaatst door Akela @ 20/07/2015 01:32

Kamp E-mail

Het is mogelijk om de welpen een berichtje per mail te sturen. De mailbox wordt iedere avond laat geleegd, 's ochtends krijgen de welpen hun post geprint bij het ontbijt.
Mail kan worden gestuurd naar welpenkamp@subanharaliemersgroep.nl

Geplaatst door Akela @ 18/07/2015 01:18