KampvuurkuilZaterdag 6 februari 2016: We verzamelen wederom rond zonsopgang. Vandaag is het team wat groter. Er zijn een flink aantal klussen rondom het troephuis en de nieuwe blokhut.

Zo is er een team dat zich bezig houdt met een nieuwe beschutting rondom de kampvuurkuil. Aan de oostzijde van de kuil worden houten stammen ingegraven en zorgvuldig recht gezet. Voortaan kunnen we beschut van het kampvuur genieten en draagt het gezelligheidsgeluid minder ver door de buurt.

Natuurlijk hebben we voor zo'n kampvuur ook brandstof nodig. Dus worden een aantal flinke boomstammen gezaagd en het houthok ingewerkt.

De fruitbomen krijgen na jaren achterstallig onderhoud een flinke snoeibeurt. En niet te vergeten de keuken is grondig gesopt!

 

20160206 140648 editNatuurlijk werkt er ook een team verder aan de bouw van de blokhut. 's ochtends wordt elektra door de gestapelde stammen richting het dak geleid. Zodat hier binnenkort verlichting kan worden aangebracht. Tegelijkertijd begeeft een team gewapend met accuboormachines en schroeven zich op het dak. Je verwacht het niet, maar het dak is een grotere klus dan de bouw van het casco. Het plaatsen van de schaaldelen wordt afgemaakt, waardoor het plafond er van binnen mooi en natuurlijk uit ziet. Hierbovenop komt zeil, waardoor het werken op het dak acrobatenwerk wordt, wat een gladheid! Maar het dak wordt waterdicht. Uiteraard isoleren we het dak, zodat we de hut goed warm kunnen krijgen met de houtgestookte kachel die er gaat komen. Nadat daarbovenop nogmaals zeil is bevestigd is het alweer 17 uur. Tijd om op te ruimen, het dak is waterdicht.

We zijn trots op het resultaat! Al is het nog niet af, binnenkort wordt het dak nog voorzien van een zinken toplaag, en moeten de kozijnen nog geplaatst worden. Hou het blog in de gaten!