Bouw blokhut

Vrijdag 5 februari 2016: We verzamelen rond zonsopkomst. Het belooft een lange en zware dag te worden. We starten met een goede bak koffie. Vervolgens wordt het bouwplan doorgenomen samen met Rob van Eck van loghuis.nl. Ook Gerard Derksen ondersteunt ons met de liftende kracht van zijn verreiker. Zo'n stammetje is niet te tillen!

Bouw blokhutEr is een goede taakverdeling en de bouw loopt dan ook gesmeerd. De stammen worden voorzien van een strip glaswol, bezorgd met de verreiker en met een spieverbinding bevestigd. Echt ongelooflijk hoe mooi de stammen op elkaar passen! We stapelen achter elkaar door.

Halverwege de middag hebben we de nok bevestigd, het casco is klaar! Om dit te vieren trakteert Rob ons op wat te drinken. Na al dat harde werk lustte we wel wat. Een echte lekkere traditionele zwarte bessen ranja uit Letland, genaamd 'Riga Black Balsam'. Bedankt Rob!

We vervolgen ons werk en voorzien het linker dakdeel van schaaldelen. Dit ziet er geweldig uit vanbinnen! Om 17 uur houden we het voor gezien en bakken we heerlijke pizza's. We kijken terug op een zeer gezellige en productieve dag en slapen vannacht vroeg.

Bekijk alle foto's van de bouw in ons fotoboek.