Hunebed Hunters
Zomerkamp Welpen Emmen 2014

Logboek Donderdag 24 juli 2014

Plotsklaps gaat het licht aan! Dat is niet fijn wakker worden!. Na een tijdje acclimatiseren aan het TL licht blijkt het Habbert te zijn die de welpen gewekt heeft. De bendeleiders zijn nog niet wakker en Habbert maakt gebruik van dit moment om de welpen te spreken zonder hun bemoeizucht. Habbert wil weten of de welpen er al uit zijn? De welpen blijken verdeeld, maar de meerderheid blijkt toch Brammert als zoon van Tabbert aan te wijzen. Habbert snapt hier niks van... Gisteren heeft brammert toch alles en iedereen voor het lapje gehouden? De logboekstukjes van de afgelopen dagen worden tevoorschijn gehaald van de vaste bewaarplaats, de welpen zitter er letterlijk bovenop! Na wat discussie worden de karaktertrekken toegerekend aan een bendeleider. De balans wordt opgemaakt en Brammert lijkt inderdaad ietwat voorsprong te hebben. Terecht wordt opgemerkt dat Fabbert erg rustig is en zichzelf niet in de kijker begeeft. Wellicht kan hij de zoon ook wel zijn? Habbert maakt een einde aan de discussie. Hij stelt voor dat de welpen vandaag zelf het heft in handen nemen. Na een aantal dagen is toch wel gebleken dat de bendeleiders de dagplanning naar hun hand zetten. Habbert vertelt dat hij zich herinnert dat Tabbert regelmatig trainde om zijn stam in topvorm te houden. En stelt voor dat de welpen een grote pot levend stratego organiseren. Natuurlijk moet ook in de dagelijkse boodschappen voorzien worden, de welpen mogen zichzelf deze middag verwennen in Emmen city!

Tijdens het ontbijt komt Lammert aangelopen. Hij weet de aandacht op zich te vestigen en benadrukt nog eens dat Brammert gisteren bewezen heeft onmogelijk de zoon van Tabbert te kunnen zijn. Natuurlijk is hijzelf de zoon! Hij heeft een gevulde dagrugzak op en hij wappert met een uitgwerkte dagwandeling, zoals Tabbert deze 10-tallen eeuwen geleden ook gelopen heeft. Alle welpen moeten maar snel hun dagrugzakje vullen en zich opmaken voor een lange wandeling.

Natuurlijk komt er vezet en dragen de welpen het door Tabbert ingefluisterde alternatief aan. Lammert druipt af en Gabbert probeert op te eisen dat hij het uitstekende dagprogramma bedacht heeft. Na de corvee wordt gestart met een het levend stratego spel. Beide partijen zijn zo aan elkaar gewaagd dat het eerste en enige potje de hele ochtend voortduurt. Tot het eind strijden beide partijen voor de winst. De vlaggen worden helaas niet gevonden en beide partijen zijn zo goed als tegelijkertijd door hun manschappen heen.

Tijd voor een stevige lunch gevolgd door natuurlijk corvee. We vertrekken richting het centrum, zoals jullie weten op steenworp afstand. Het is een prachtige dag maar toch moeten de welpen hun regenjassen meenemen. De welpen verklaren de leiding voor gek, maar een paar uur later blijken we midden in een wolkbreuk terecht te zijn gekomen. De oertijd was meer dan nu een tijd van extremen. Gelukkig konden we tijdens de korte en hevige buien schuilen in winkels en onder afdaken.

Onder begeleiding van de bendeleiders werd de stad verkend middels een aantal te verrichten opdrachten. Sommige opdrachten wat gekker van aard dan de andere. Gelukkig zijn de welpen niet verlegen en werden de hoofden van een aantal kale mannen opgepoetst, selfies van mevrouwen met zonnebril gemaakt maar ook werd het goedkoopste artikel te koop in Emmen gevonden. Inmiddels zijn de welpen de hele stad door geweest en weten zij de belanrijkste lokale middenstand met gemak te vinden, de Action en de Hema. De 5 euro zakgeld brandt in de zakken van de welpen. Maar shoppen bij de welpen is aan een paar kleine regeltjes gebonden. Het kopen van etenswaar is bijvoorbeeld verboden, tenzij het te koop is bij de groentenboer.

De leiding installeert zich op een centraal gelegen terrasje alwaar zij af en aan welpen ontvangen met mooie nieuwe aanwinsten. De rekencellen in de hoofden van de welpen kraken. De action verkoopt veel mooie spullen voor bijna niets! Maar toch is het opgeteld al snel 5 euro. Een enkeling denkt daarbij aan zijn ouders en koopt een mooi cadeautje! De leiding hoort alle enthausiaste shop verhalen aan en probeert artikelen uit! Na een tijdje bereikt ons het nieuws dat een Action verbod is uitgedeeld aan onze welpen! Hoe dat mogelijk is, is nog steeds een raadsel. Immers is er toch voor bijna 100 euro omzet gedraaid!

Na al het shop plezier is het tijd voor een ijsje. Maar niet zomaar een ijsje! De overvliegers (de welpen die voor het laatst mee op kamp zijn) trakteren! Trots staan ze bij de softijs balie van de Hema. De keus is gevallen op heerlijke sundae ijsjes met chocolade saus! Natuurlijk wordt dit door de rest van de welpen gewaardeerd met een yell!

Thuis aangekomen wordt in de slaapzaal nog een tijdje gespeeld met de nieuwe aanwinsten. Maar ook hangt er al een heerlijke geur van Pannenkoeken in het gebouw.Omdat het buiten een wat modderige bedoeling is wordt er boven gegeten. Pannenkoeken gaan er bij de welpen goed in, voorzien van de nodige suikers in de vorm van schenkstroop. Zoals de lezer waarschijnlijk al doet vermoeden worden deze suikers bij welpen vrijwel direct omgezet in beweging en geluid. Daarom wordt er na het schrijven in de logboeken buiten nog even een renspel gespeeld. Helaas komt aan deze dag ook weer een eind. De vermoeide welpen vallen al snel in slaap.

Tot morgen!