Crossing the USA met Thomas Troep Travels

7 t/m 12 juli 2013

logboek Zondag 7-7-2013

Het was rond 12 uur deze mooie zondag, Thomas Troep legt in zijn mooie reisbureau alle foldertjes nog even netjes recht, de douane zit op zijn post voor de paspoort controle, als de eerste welpen arriveren. De Welpen zijn gekomen voor een compleet verzorgde rondreis door de United states of America. Middels het kampboekje zijn zij door Thomas Troep Travels uitgenodigd. Thomas zelf is er vandaag natuurlijk ook bij. De reis begint op het noordelijkste puntje van de tocht, Canada! Nadat de welpen de grens gepasseerd zijn en hun paspoort, met officiele stempel, in ontvangst hebben genomen worden zij door Thomas Troep naar de Boeing 747 geleid. Dit vliegtuig wordt door de welpen ingericht en gereedgemaakt voor nachtvluchten deze week. Met dit vervoersmiddel zullen de welpen van staat naar staat vliegen.

De meegekomen ouders voorzien zichzelf van de heerlijkste koffie, de welpen van de nog veel lekkerdere limonade. Natuurlijk met bijbehorende American muffins! Al snel is iedereen aanwezig en is het tijd om te openen. Thomas pocht nog een beetje over zijn organisatietalent en vertelt nogmaals uitgebreid welke staten we aan zullen doen deze week. Natuurlijk is alles all-inclusive! Maarja helaas, niet helemaal, vele welpen hebben de corveelijst al zien hangen!

Na het openen worden de kampshirts van dit jaar uitgedeeld en aangetrokken, nu zien de welpen er nog fris uit voor op de groepsfoto! Hierna is het helaas voor de ouders tijd om te gaan, de kinderen zijn er klaar voor! Sommigen kijken niet eens meer om en zijn al ver weg op het grote speelveld. De tijd gaat snel en vele magen beginnen al te knorren, lunch!

Maar waarmee komen Warbol en Drintel nu ineens de keuken uit? We zijn natuurlijk geen echte Amerikanen zonder fastfood! Echte hamburgers van de Burger King! Ongelooflijk, zoiets is op kamp nog nooit vertoont! Smikkelen! Welpenmonden blijken echt heel ver open te kunnen! HapHapHap en op. Na de nodige extra boterhammen is het tijd voor corvee! De welpen springen op en beginnen fanatiek de gangen te vegen, tafels af te ruimen en af te wassen. Het minder fijne voor vandaag bewaren we natuurlijk niet tot het eind, de huisregels. Doormiddel van een rondleiding over het terrein leren de welpen wat wel en niet kan. Na dit uitgebreide verhaal komt Thomas vanachter zijn infobalie vandaan. Meneer Troep wilde de welpen blij maken met een echte stoere GPS tocht. Maarnee hoor, hij komt met een wazig verhaal dat het te duur was en onmogelijk. Daar zijn we het natuurlijk niet mee eens! In de brochure stond toch echt dat we een GPS tocht zouden maken door het canadese landschap, daar hebben we toch voor betaald! Ofniet? Gelukkig heeft hij wel een alternatief, een tocht uitgewerkt op papier. Na een mooie tocht, we passeren het mooie Slot Doddendeal, komen we uiteindelijk aan in de uiterwaarden. Alwaar zich een meanderende zijtak van de Waal bevindt. Mooi stilstaand water en de leiding besluit in afwezigheid van Thomas Troep om met opblaasbare boten het water op te gaan. De welpen vermaken zich uitstekend! Wat is er nou leuker dan met deze hitte een beetje te pootje baaien. Leest u hierin gerust: "heel per ongeluk keihard door het water rennen" ;) Geen probleem, de gevoelstemperatuur is namelijk 50 graden, zeer uitzonderlijk voor Canada. Na uren is iedereen per boot aan de overkant aangekomen. Hier volgt een stoere struintocht door de uiterwaarde. Erg mooi! Soms ook wel ontzettend spannend. Het terrein is soms flink begroeid. Daarnaast zijn de uiterwaarde hier het domein van wilde paarden en koeien, oppassen dus! Uiteindelijk komen we uit bij het water van de echte Waal. Heerlijk om hier in het zand te spelen en met steentjes over het water te ketsen.

Eenmaal terug op het reisbureau van Thomas blijkt het een grote bende te zijn. Alle tafels liggen omver, onze boeing is in deplorabele staat en al het spelmateriaal ligt over het hele terrein. Geen idee wat hier aan de hand is?? We besluiten om de boel snel op te ruimen en ons voor te bereiden op het Popeye menu! Na zo'n slopende en actieve dag gaat de spinazie, aardappel en schnitzel goed naarbinnen! Tijd alweer voor corvee en het daarna gebruikelijke vrijspelen. Er wordt flink gevoetbald, gebadmintont, gehonkbalt,... wat een sportieve welpen hebben wij toch ook!

Even pauze voor een drankje en voor het schrijven van het logboek. We willen natuurlijk aan het eind van het kamp niet vergeten zijn wat we meegemaakt hebben!

Thomas Troep verontschuldigd zich voor de rotzooi die er vanmiddag hier getrapt is. Hij beweert niet te weten hoe dit zo gekomen is. De welpen en hun leiding zijn teleurgesteld, "hoe kan het nou dat zo'n organisatie als Troep Travels steken laat vallen?" Na een uitgebreide douchesessie is de nachtvlucht naar new york gelukkig wel geregeld! Thomas laat samen met de welpen het vliegtuig opstijgen. Eenmaal op kruishoogte raken alle hoofdjes het kussen en zijn de welpen snel in slaap! De reis zal nog de hele nacht voortduren! Tot morgen in New York!

Welpen Subanhara-Liemersgroep Zevenaar