Crossing the USA met Thomas Troep Travels

7 t/m 12 juli 2013

logboek woensdag 10-7-2013

Wederom worden de welpen vandaag lekker laat wakker, 8 uur gaf het horloge van Akela aan toen hij wakker werd van het geluid uit de slaapzaal! Ouders, wat een goede slapers hebben jullie!

Eerst is het tijd om de slaapzaal eens goed op te ruimen. De welpen struinen de hele slaapzaal door om hun eigendommen te verzamelen vanuit alle hoeken van de zaal. De leiding besluit om de openslaande terrasdeuren open te zetten, er hangt namelijk een overheerlijke autan geur in de zaal waar niet alleen de muggen door bedwelmd raken.

Tijdens het ontbijt komt Thomas Troep langs. Hij praat nogal met een dubbele tong, loopt wankelig en maakt een zeer verwarde indruk. Maar er klopt nog meer niet! Uit alle zakken die hij heeft flapperen biljetten. Hoe komt Thomas aan al dat geld?! Vandaag regelt Thomas alles, immers geld genoeg! Alleen helaas heeft hij al z'n spullen in Texas laten liggen! En dat terwijl we vandaag in Mexico zijn. Na wat onduidelijk gebrabbel vertrekt Thomas al struikelend het terrein. Even later komen de twee motorbendeleden met piepende en rokende banden aangescheurd.

Gisteren hadden ze beloofd langs te komen in Tivoli om samen met de welpen te genieten van de attracties. Ze vertellen dat ze daarvoor helaas geen tijd meer hebben gehad, in Berg en Dal kun je namelijk heerlijk met de motor rondtouren! De welpen vertellen dat Thomas gisteren in Tivoli om 1 uur de welpen op kwam halen, maar dat ze hem daar verjaagd hebben.

De motorlui zijn boos dat Thomas wederom de welpen vandaag niets te bieden heeft. Gelukkig weten zij nog een aantal leuke spellen die typisch mexicaans zijn en overhandigen dit aan de leiding. Inmiddels hebben de leden van de motorbende redelijk wat goodwill gekweekt bij de welpen. Waar zij aan het begin van de week nog vooral beschouwd werden als tuig, zijn het nu de helden die de welpen uit de brand helpen.

We beginnen de dag met een leuke spellenronde bestaande uit mexxen, pinata meppen, limbodansen en hoefijzerwerpen. Tijdens deze spellen laten de welpen zien dat zij ware mexicanen zijn! Uit een pinata weten zij met een enorme knuppel kilo's snoep te slaan. Daar hadden zij deze week natuurlijk nog gebrek aan! Tijdens het mexxen probeerden de welpen middels een ranja-kaartspel Oe te verslaan, die na een aantal rondes geen glas ranja meer kon zien! Na deze serie spellen is het alweer tijd voor de lunch!

De volgende serie spellen zijn van het iets smerigere type. De welpen, de leiding en het gebouw zien er binnen enkele ogenblikken uit alsof er een bom ontploft is. Niet alle welpen zijn een scheertalent, dit blijkt wanneer zij mexicaanse snorren proberen te scheren op een balon. De sjoeltalenten kunnen zich ook dit jaar weer bewijzen op een echte ananassjoelbaan.

We sluiten de middag af met een mooie zeepbaan. Even heerlijk schoonsoppen, en lekker glijden! Hij gaat echt hard die baan!

Na een tijdje druppelen de welpen binnen om zichzelf te ontdoen van alle zeepresten onder een heelijke douche. Ondertussen zich verheugend op de pannenkoeken die op het menu staan vanavond, de hele dag hebben ze zich namelijk al zitten verheerlijken met een pannenkoekenlucht die rondom het gebouw hangt en zijn oorsprong kent in de keuken.

Ook de leiding heeft zich verheugt op de maaltijd, dat blijkt als een ware strijd losbarst tussen de leiding. Wie kan er het meeste pannenkoeken op? Nadat enekelen (geen namen) 11 pannenkoeken gegeten hebben en de pannen inmiddels leeg zijn zet de strijd zich voort met mandarijnen, bakjes yoghurt en pakt Oe uiteindelijk een pot augurken! Tot op dit moment is niet duidelijk wie er gewonnen heeft ;) De welpen hebben in ieder geval ieder hun eigen favoriet!

De avond is vanavond kort, na het corvee en logboek schrijven is er een klein kampvuurtje waarbij de welpen lekker kunnen indommelen alvorens zij hun slaapzakje gaan opzoeken. Maar wie komt daaraan!! Het is Thomas, hij verontschuldigt zich voor wat zich vanochtend heeft afgespeeld. Tegelijkertijd weet hij helemaal niet wat er is gebeurd deze ochtend. Hij geeft toe een lange maar mooie nacht te hebben gehad. Het geld? Dat is hij inmiddels alweer kwijt! De welpen geven nog maar eens te kennen Thomas meer dan zat te zijn. "We gaan wel lekker met die motorlui op pad!".

De welpen besluiten uiteindelijk toch maar met hem mee te gaan het vliegtuig in. Het vliegtuig stijgt succesvol op vanaf Mexico opweg naar …...

Welpen Subanhara-Liemersgroep Zevenaar