Crossing the USA met Thomas Troep Travels

7 t/m 12 juli 2013

logboek Maandag 8-7-2013

Het is vanochtend om kwart voor 8 nog opvallend stil in 't vliegtuig. Dit komt ongetwijfeld door de enorm drukke dag van gisteren.

Thomas Troep komt de welpen wakker maken en belooft dat het een topdag in New York zal worden ondanks de blamage van de eerste dag. De welpen hebben goede hoop en kleden zich snel aan, op naar het ontbijt, waar een heerlijk verse Amerikaanse bagel ligt te wachten. Dit belooft in elk geval veel goeds.

Na een kort momentje van vrije tijd komt Thomas Troep aangesjouwd. Hij heeft een leuk idee, we gaan 'Het grote aandelen' spel doen. Net zoals in New York aandelen worden verhandeld, moeten de welpen elkaar onderling uitdagen om zodoende de meeste aandelen proberen te krijgen. Allerlei korte spelletjes en uitdagingen worden spontaan bedacht en uitgevoerd. De winnaar van elk duel krijgt het hoogste aantal aandelen. Er wordt hooggehouden met een bal, ge-jeux de bouled, gekoprold en zelfs gedobbeld. De uiteindelijke winnaar blijkt 100.000 aandelen bemachtigd te hebben.

Na deze leuke activiteit is er een kort rustmomentje, maar dit wordt bruut verstoord door twee leden van een heuse motorbende! Op hun motoren komen ze aangescheurd en ze maken een niet al te enthousiaste indruk. Ze zijn boos dat de welpen dezelfde reis aan het maken zijn en dat die Thomas Troepreisleider gewoon een dubbele boeking heeft aangenomen. Ze eisen dat de welpen zich zo snel mogelijk uit de voeten maken en zich vooral niet in New York city zullen laten zien, zodat de bende hun vakantie zonder gezeur kan voortzetten. Met een boze blik scheuren ze uiteindelijk weg op hun racemachines, de welpen en de leiding in angst achterlatend.

Wat moeten we nu doen? We kunnen voorlopig niet naar New York city en de reisleider is nergens te bekennen. Weetje wat?, we halen New York city gewoon naar de accommodatie! De leiding heeft een enorme berg knutselmateriaal, gereedschap en andere bouwmaterialen geregeld. Er wordt al snel druk gewerkt aan wolkenkrabbers, bruggen, huizen en zelfs de Eiffeltoren wordt nagebouwd. Gemaakt van hout, karton, papier, maar ook satéprikkers en snoepjes ontstaat er een soort Madurodam New York in traditionele welpenstijl.

De ochtend vliegt voorbij, ondanks al de tegenslagen. Het is alweer tijd voor een welverdiende lunch.

Nadat de corveetaken zorgvuldig zijn uitgevoerd, besluit de leiding het er toch maar op te wagen. We gaan naar New York city. De welpen worden over de Yellow Leiding Cabs verdeeld en de reis kan beginnen. Gelukkig ligt het centrum op een kleine tien minuutjes reiden en kunnen we snel de stad gaan verkennen. Dit verkennen gebeurt aan de hand van een zogenaamde welpen 'scavenger hunt', iets dat normaal gesproken voor de oudere speltakken georganiseerd wordt, best bijzonder dus! De welpen krijgen per groepje een aantal opdrachten mee die ze moeten volbrengen en vastleggen op camera. De meest uiteenlopende opdrachten moeten gedaan worden, van een rondje om het Julianplein tot een foto van de welpen met een man met een grote snor.

Na een uurtje hebben de welpen de meeste opdrachten afgerond en is het tijd voor ouderwets New York shoppen. Gewapend met wat geld en een rugzakje struinen de welpen in groepjes de meest exclusieve winkels af. Intertoys, de Action en de lokale Zeeman maken een record omzet vandaag!

Om 5:00PM is het tijd om terug te gaan naar het vliegtuig, alwaar een heerlijk diner geserveerd wordt. Nog steeds geen teken van Thomas Troep btw. Boontjes, gebakken aardappeltjes en een hamburgertje worden smakelijk verorberd. Ook het vlaflip toetje valt in goede smaak bij de welpen.

Na het inmiddels gebruikelijke corvee, is het tijd om de logboeken bij te werken en is er tijd voor wat vrij spelen.

De avond vordert, er staat nog een ding op het programma. Traditionele Amerikaanse sinaasappelbrownies bakken op houtvuur. Deze New Yorkse lekkernij maakt men door een sinaasappel uit te hollen en deze vervolgens te vullen met deeg en chocola. Je pakt ze vervolgens in in aluminiumfolie en ze kunnen op het vuur. Het resultaat valt echter tegen, zo blijkt als zelfs de meest doorgewinterde eters onder de welpen hun brownie aan de kant zetten. Volgende keer beter.

Na een glaasje drinken en wat gezelligheid bij het kampvuur is het bedtijd voor de welpen. Al snel liggen ze in hun first class slaapzak in de TT747. En verdomd, wie komt daar binnen? Juist, Thomas Troep. Hij verontschuldigd zich voor zijn tweede mislukte dag vandaag, het geld was op, zo zegt hij. Morgen zal hij er een leuke dag van maken, de leiding en de welpen hebben hier echter weinig vertrouwen in en laten blijken een beetje klaar te zijn met de beloftes van de reisleider. Na het opstijgen druipt Thomas af naar de cockpit en vliegen de welpen naar dromenland, om vervolgens te landen in Texas, waar we morgen ongetwijfeld weer een spannend avontuur zullen beleven, hopelijk, misschien. Hopelijk heeft Thomas zijn zaakjes morgen wel voor elkaar. We'll see…

Welpen Subanhara-Liemersgroep Zevenaar