Crossing the USA met Thomas Troep Travels

7 t/m 12 juli 2013

logboek Dinsdag 9-7-2013

Ook vandaag zijn de welpen verrassend laat wakker, het is natuurlijk ook een drukke dag geweest in New York. Thomas Troep haalt de kinderen uit bed, die vervolgens met hier en daar kleine oogjes aan de ontbijttafel aanschuiven. We zijn geland in Texas, het land van grills, koeien en cowboys. Dit belooft wat!

Na het ontbijt komt Thomas weer langs met een, in zijn ogen, prachtig programma voor de dag. Even lijkt het erop dat het hem vandaag wel een keer lukt om een geslaagde reisdag te laten plaatsvinden. Het tegendeel is echter waar.

Terwijl Thomas een enorm verhaal afsteekt over de planning, horen we in de verte het gebrul van zware motoren aankomen. Dit belooft niet veel goeds, het zullen die boze motorbendeleden wel zijn. En inderdaad, het zijn ze, Dit keer zijn ze echter niet boos op de welpen, godzijdank. Ook zij hebben inmiddels in de gaten dat die Thomas er een potje van maakt. Samen met de welpen spreken ze de reisleider hierop aan, maar hij schiet natuurlijk in de verdediging, tot ergernis van de motorbende. Het loopt uit op een knokpartij, waarbij Thomas het onderspit delft. Hij maakt zich snel uit de voeten, hij verliest alleen zijn 'zeer geheime reisprogramma'.

Nu wordt het spannend, wat zal er in het programma staan? Het begint goed, we gaan naar pretpark Tivoli! Hartstikke leuk natuurlijk, maar we moeten wel al om 1 uur naar huis vanwege geldtekort bij Thomas Troep, hij wil de rest van de middag een boek gaan lezen. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn, we willen de hele dag genieten van de attracties, dat gaan we ook doen!

Aangekomen in het pretpark probeert de leiding een mooi prijsje te maken van de entreebewijzen, de duitse caissiere denk er helaas anders over: Scouting ist kein Schule. Jammer dan, het mocht de pret niet drukken. Tivoli lijkt op het eerste gezicht een klein pretpark, dat is het ook, maar het is wel een leuk klein pretpark. Omdat de botsauto's nog dicht zijn, is de achtbaan favoriet in het begin. Dit verandert al snel zo gauw de bewuste botsauto's open gaan. Vrijwel de hele middag wordt deze attractie bezet door de welpen, buitenstaanders krijgen bijna geen kans om er ook van te genieten. Zowel de welpen als de leiding genieten van de verschillende attracties, als een kind zo blij storten ze zich op de springkussens, het spookhuis, het reuzenrad, de mini-golfbaan, het 'bijendraaiding' en nog heel veel meer.

Oja, tijdens de lunch komt Thomas Troep nog even opdagen om de welpen op te halen. Deze hebben hier echter geen zin, wie wil er nou een boek lezen op zo'n spannende dag? Thomas wordt weggejaagd en de middag in Tivoli gaat verder.

Al veel te snel moeten we het park verlaten om terug te keren naar het gebouw. Het is tijd voor een stevige bonenmaaltijd met tortilla chips en watermeloen. Heerlijk!

Na het corvee is het tijd voor vrij spelen en natuurlijk het ophalen van verhalen tijdens het schrijven van de logboekjes.

Na twee late avonden is het vanavond een keer goed om op tijd te gaan slapen, we gaan op tijd naar bed. De motorbende komt de welpen een goede nacht wensen, van Thomas horen we niks meer helaas..

Morgen weer een dag!

Welpen Subanhara-Liemersgroep Zevenaar