Welpen op kamp met de Holzsogers

8 t/m 13 juli 2012

logboek Woensdag 11-7-2012

Het blijft lang, erg lang rustig in het houthakkersonderkomen. De Welpen zijn geveld door vermoeidheid! Het dagje Waarbeek heeft er flink ingehakt, ook bij de leiding. Om een uurtje of 10.00 zit eindelijk iedereen aan tafel voor een lekker ontbijtje.

Het is al een tijdje stil rondom de boskoning. De gouden bijl staat midden in de gang en heeft sinds gisterenavond niet meer bewogen. Het blijft een merkwaardig ding. Oe raakt er maar niet over uitgesproken. Oe is een beetje de Rasta-Rosteli van het kamp. Roddelkoning Mang beschuldigd Oe er van dat hij de bijl achterover wil drukken en wil verkopen! De Welpen denken er precies zo over, zo goed gelovig als ze zijn.

Rikki-Tikki-Tavi is een beetje klaar met het spirituele gedoe van Oe en stelt voor om eens echte stoere mannen en vrouwen van de Welpen te maken! Een hele lijst met leuke houthakkerspelletjes staan al klaar! Als vanouds worden de Welpen erg vies en moe, dat was nou net de bedoeling!

Enkele hoogtepunten: zagen met een echte trekzaag, zaklopen met 5 Welpen in een bigbag, een ballon vol met scheerschuim met een scheermes scheren en snoephappen in een speciekuub. Grandioos allemaal. Het komkommersjoelen blijft ook altijd een groot succes. Drie welpen krijgen met watervaste stift een nummer op hun voorhoofd geschreven en fungeren met open mond als scorebak. De werper schuift de plakjes met een moordend tempo in de mond, prachtig. Na de eerste ronde staan de wentelteefjes al in de keuken op de Welpen te wachtten: lekker met extra suiker!

Ook staat er een spannend ritje met de auto van Akela op het programma. Een groepje Welpen sleept met een touwtrektouw de auto aan en een Welp stuurt de auto de goede kant op. Een van de Welpen had het grandioze idee om het touwtrektouw aan een slagboom vast te maken. Dit met een compleet ontzette slagboom ten gevolge. Sommige Welpen weten verdacht goed hoe je met een auto moet rijden, dus berg thuis de autosleutels maar goed op!

Na al deze leuke spelletjes is het tijd voor wat verkoeling. Met een paar zeiltjes en 10 potten groene zeep wordt een mooie zeepbaan gemaakt. Nog even jezelf extra insmeren met groene zeep én gaan! De Welpen zijn zo glad als een aal en glibberen alle kanten op. Zelfs de leiding krijgt het niet voor elkaar om te blijven staan. Na al deze ranzigheid is het tijd om te douchen. De hele douche zit tot aan het plafond vol met schuim val alle groene zeep. Na een klein uurtje zijn de Welpen weer schoon en kunnen we aan tafel.

Geen lust-ik-niet-bon zal vandaag worden ingeleverd: we eten pannenkoeken!! Warbol en Drintel hebben de hele dag in de keuken gestaan en wel 100 pannenkoeken gebakken! Heerlijk! Na een pannenkoek of 6 begint ook de leiding af te haken. Na het eten gaat Kaa weer naar huis, zij is twee dagen mee geweest en gaat weer terug naar Tolkamer. Tijdens het eten komt een van de Welpen geschrokken binnen: de gouden bijl is weg? Mang beschuldigd uiteraard meteen Oe hiervan. Oe ontkent alles! Hij weet van niets.

Na een kleine gevonden voorwerpen show is het tijd om weer eens het een en ander in het logboek te schrijven. De meest hilarische verhalen worden opgeschreven. Leuk om te lezen! Ondertussen is het al weer 21.00 uur en tijd om naar bed te gaan. Sommige Welpen vallen aan tafel al bijna in slaap. Ondanks dat is er veel verontwaardigiging waarom we nu al naar bed gaan, stiekem is het toch wel fijn!

De rust is weer wedergekeerd in de houthakkershut en luid gezaag klinkt uit de slaapzaal!

Welpen Subanhara-Liemersgroep Zevenaar