Welpen op kamp met de Holzsogers

8 t/m 13 juli 2012

logboek Donderdag 12-7-2012

9.15 uur. De Welpen en de leiding schrikken wakker door de subtiele klanken van de grandioze hit van Jovink: Wakker worden!!! Favoriet bij alle Welpen, volgens velen de leukste manier om wakker te worden. Eerst maar eens ontbijten. Tijdens het ontbijt vinden de Welpen een rebus op een oud papiertje. Het duurde even voor de Welpen deze hebben gevonden, nadat uiteindelijk drie Welpen het papiertje in de handen hebben gehad valt het kwartje. Een geheime aanwijzing! Iets met een haak, bergen en water. Al snel komen de Welpen op het idee om naar het zwembad in Haaksbergen te gaan. Mang wordt snel in de kattenbak geladen en iedereen zit in de auto onderweg naar het zwembad.

In Haaksbergen aangekomen blijkt het een grandioos zwembad te zijn! Vooral de glijbaan is sensationeel. De leiding slaagt er zelfs in om over de kop te gaan in deze glijbaan. Dit echter wel met pijn in nek, knieën en rug ten gevolge maar dit mag de pret niet drukken. Elke driekwartier verandert het zwembad in een groot golfslagbad. Enkele Welpen worden compleet meegevoerd door de enorm hoge golven! Drintel en Hathi kunnen ook in het zwembad het weer opvallend goed met elkaar vinden! Iedereen roddelt erover!

Na een lekker zakje chips is het tijd voor de finale uitputtingsslag in het zwembad. Nog een paar laatste rondjes in de glijbaan en het laatste beetje energie is verdwenen. Verschrompelt en totaal gesloopt keren we terug naar het Natuurhus. Na een uurtje vrij spelen gaat de barbecue aan. Ondertussen krijgen we hoog bezoek. Drie bestuursleden van Scouting Subanhara komen een vorkje mee prikken. Erg gezellig! Mang vind ineens een kaartje van Drintel aan Hathi. Drintel heeft veel lieve woordjes over voor Hathi! Het kaartje eindigt met veel x-jes. De Welpen gillen het uit!

De barbecue is een groot succes! De Welpen eten bergen vlees weg. Enkele Welpen presteren het nog meer te eten dan de leiding! Na al dit vlees is het tijd voor een gezond toetje met veel fruit! Aan het einde van de barbecue roept Hathi iedereen bij elkaar. Hij vraagt Drintel ten huwelijk! Hij heeft al een groot trouwfeest georganiseerd voor morgen! Alle Welpen zijn uitgenodigd! Wat een feest!

Nadat iedereen na het corvee is bijgekomen van het huwelijksaanzoek van Hathi is het tijd op te puzzelen. Tijdens het zwemmen hebben de Welpen een aantal stukjes van een schatkaart gevonden, binnen een paar minuten liggen deze aan elkaar. De kaart wijst richting de schaapskooi van onze grote vriend schaapherder Eltjo. De kaart brengt ons naar een duister bosje vlakbij de schaapskooi. In het bosje staat de verdwenen gouden bijl!! De Welpen kunnen hun ogen niet geloven. Gisterenavond was deze bijl ineens verdwenen. De boskoning biecht op dat hij de bijl heeft gestolen. Hij is erg teleurgesteld dat de Welpen zo slecht op de bijl hebben gepast. De bijl heeft een gigantische waarde (125.000 dollar + onbetaalbaar) en laten dit ding zomaar stelen!

De boskoning heeft inmiddels ook gehoord van het huwelijk tussen Hathi en Drintel. De boskoning is de enige ambtenaar van de burgerlijke stand in de buurt en zal de twee trouwen. De boskoning wil de twee wel trouwen, maar niet zonder tegenprestatie. De Welpen moeten nu maar eens wat goeds doen voor de natuur! En dit keer echt iets goeds. Na de preek van de boskoning krijgen de Welpen de gouden bijl weer mee. Als de bijl voor de bruiloft weer gestolen is gaat het hele feest niet door!

Eenmaal terug bij het Natuurhus schrijven de Welpen nog een verhaaltje in het logboek en duiken ze het bed in!

Welpen Subanhara-Liemersgroep Zevenaar