Bassie & Adriaan op avontuur met de Welpen

10 t/m 15 juli 2011

logboek Zondag 10-7-2011

Het is een prachtige zondag als alle Welpen in Malden aankomen. Bassie, Adriaan en Robin de Robot ontvangen alle Welpen in hun prachtige caravan. Alle ouders, broertjes, zusjes en honden zijn meegekomen om de Welpen een fantastische week toe te wensen! Na een kopje koffie en een glaasje ranja roepen Bassie en Adriaan iedereen bij elkaar om te openen. Na het hijsen van de vlag krijgen de Welpen een mooi rood Bassie en Adriaan T-shirt en horen ze er echt bij. Na de groepsfoto is het tijd om iedereen uit te zwaaien om vervolgens een boterham te eten.
Als gevolg van de enorme aerobeds, mega luchtbedden, veldbedden en rolkoffers is de slaapzaal iets te vol geworden. Het "kantoortje" van de leiding en de binneneetzaal moet er aan geloven om de Welpen genoeg ruimte te geven om lekker te kunnen slapen. De weersvoorspellingen zijn goed,dus een binneneetzaal is toch overbodig! Tijdens het verkassen van de spullen komt er ineens een brief voor Bassie en Adriaan boven water! Adriaan leest de brief voor. Het is een brief van de geheimzinnige opdrachtgever! De geheimzinnige opdrachtgever heeft een speurtocht uitgezet door de omgeving van Malden die Bassie en Adriaan en de Welpen moeten volgen om een pakketje te vinden... Zonder te twijfelen gaan de Welpen op pad.
Het blijkt een mooie speurtocht door de bossen van Malden. Na een tijdje ligt er een heus zweefvliegveld op de route! Met een glas ranja en een snoepje erbij genieten de Welpen van de overvliegende zweefvliegtuigen. Verderop de route is het tijdje voor een potje buskruit! De Welpen blijken ware boskruitkampioenen en spelen een paar potjes om vervolgens de route verder te vervolgen richting de caravan van Bassie en Adriaan.Eenmaal terug in de caravan is het een grote bende in en om de caravan! Warbol, Drintel en Adriaan zitten opgesloten in de keuken en zijn blij de Welpen te zien! De Welpen weten iedereen te bevrijden. Dit blijkt niet het enige... alle tafels en stoelen liggen op de kop, Robin ligt in 10.000 stukken uiteen: wat een ramp! Alles ziet er naar uit dat de Baron, B100, Vlugge Japie en B2 zijn geweest!
Warbol en Drintel hebben gelukkig wel een heerlijke maaltijd kunnen koken terwijl ze opgesloten zaten! De Welpen ruimen snel alles op en gaan aan tafel zitten. Na deze tocht lusten de Welpen wel wat! Na het eten was het tijd voor corvee. Alle Welpen hebben geholpen met afruimen, afwassen en het schoonmaken van het gebouw. Eenmaal weer terug aan tafel schrijven de Welpen hun eigen logboek en smeed Adriaan een plan om Robin weer te repareren. Adriaan belt met de robotdokter. Adriaan maakt een afspraak met de dokter om elkaar 's avonds in het bos te ontmoeten. Maar, de dokter waarschuwt al voor de boeven die nog steeds in de buurt zijn...
Bassie en Adriaan gaan samen met alle Welpen en alle reserveonderdelen van Robin de robot naar een plek in het bos. Vanaf hier moeten de Welpen met de reserveonderdelen opzoek naar de robotdokter. Gelukkig heeft de dokter een felle lamp bij zich zodat de Welpen de dokter goed kunnen vinden. In de bossen aangekomen blijken de boeven rond te zwerven! Ze nemen een groot gedeelte van de reserveonderdelen af van de Welpen. Gelukkig zijn een aantal Welpen de boeven te slim af en weten ze genoeg onderdelen bij de dokter te brengen zodat Robin weer gemaakt kan worden! Na een tijdje komt er een vreemd geluid uit de struiken... het blijkt Robin samen met de dokter! Robin doet het weer en verjaagd alle boeven!!
Het is inmiddels al laat als alle Welpen naar bed gaan. Na een zaklampendisco was het dan echt stil en vielen alle Welpen in slaap (op een aantal stiekeme-chips-eters na).
Morgen is het weer een fantastische dag vol avonturen met Bassie en Adriaan!!

Welpen Subanhara-Liemersgroep Zevenaar