Bassie & Adriaan op avontuur met de Welpen

10 t/m 15 juli 2011

logboek Woensdag 13-7-2011

Vanochtend was het relatief laat dag. De leiding is heel stilletjes richting de douche geslopen, want het was nog muisstil in de slaapzaal van de welpen. Buiten was het helaas erg nat, maar de welpen laten zich niet kennen! Snel alle tafels en stoelen de gang in, een hele lange gezellige ontbijttafel. Terwijl iedereen van een stevig ontbijt geniet komt Adriaan binnen. Zijn hele caravan is verregend. Er sijpelt flink wat water naar binnen en de luifel is ingestort. Tijd voor een nieuwe caravan! Bassie en Adriaan gaan naar de caravan dealers in de buurt. Ook Robin gaat mee, hij weet immers alles van de nieuwste snufjes op caravangebied. Ze zullen er de hele dag niet zijn.
De welpen zullen alle spullen bewaken. Adriaan stelt voor dat de welpen ondertussen leuke spellen spelen met de spullen die gisteren in de gevonden pakketten zaten. Maar eerst wordt de slaapzaal grondig opgeruimd. Er moet immers wat ruimte gemaakt worden omdat het erg slecht weer is buiten. In een mum van tijd heeft iedereen zijn spullen door de hele slaapzaal weer bij elkaar gezocht.
Tijd voor een kaartje richting het thuisfront. Leuke kaartjes voorzien van mooie kleurplaat worden gemaakt. Er zullen morgen op verschillende deurmatten in o.a. de regio Zevenaar mooie avonturen verschijnen.
Er wacht nog een mooie verrassing voor de welpen. Slagroomtaartjes, Bassie is er ook altijd gek op! Er wordt erg geconcentreerd met marsepein gekleid om de mooiste figuren op de cakejes te maken. Met uiterste precisie worden dieren en versieringen aangebracht. Erg mooie bouwwerken! Ondertussen is het buiten enigszins droog geworden en de welpen kunnen buiten even flink uitrazen met een leuk renspel. Erg opluchtend als je de hele dag binnen hebt gezeten.
Tijd om de hongerige magen van een heerlijke lunch te voorzien. Tijdens de lunch komt B100 aanstormen! Hij achtte de kans erg groot die vervelende clown en die acrobaat te treffen. Het is immers slecht weer, wie gaat er nu op pad? Helaas Bassie en Adriaan zijn er niet. B100 heeft wederom pech dus. "Ik heb ook altijd pech!, ze moeten altijd mij hebben!". Hij vertrekt weer.
De spellen voor de eerste ronde van de 5-kamp zijn klaargezet. Er wordt erg veel plezier beleefd aan deze ronde met competitieve vaardigheidsspellen. Er wordt bijvoorbeeld gestreden om wie het langst spijkerbroek kan hangen.
Na deze uitputtende ronde is het tijd om de slagroomtaartjes te nuttigen waarna de 2e ronde van de 5-kamp van start gaat. Dit keer met smerige spellen. Binnen no-time zijn alle welpen voorzien van een flinke laag vla, meel en scheerschuim. De spellen snoephappen, ballonscheren, ananas sjoelen en vla happen bleken een waar succes. Onze welpen vinden het heerlijk om lekker vies te worden. Ook de leiding kan er wat van!
Natuurlijk moeten alle welpen ook weer schoon worden. In de rij voor de douche!
In de keuken is de hele dag hard gewerkt om voor alle welpen pannenkoeken te bereiden. Erg lekker! De pannenkoeken vallen in de smaak! Rijkelijk met stroop belegde pannenkoeken glijden bij de hongerige welpen naar binnen.
Na de corvee komt de baron ineens binnen samen met handige Harry! Hij wordt erg boos dat die Bassie en Adriaan er niet zijn! Hij belt B100 om te vragen waar hij uithangt. De baron krijgt te horen dat B100 Bassie en Adriaan uit het oog is verloren bij de caravanhandel. De baron wordt zo boos dat hij zijn telefoon in twee stukken breekt! "Drommels drommels drommels, BALGEHAKT FRIKANDEL!"
De baron heeft een crimineel ideetje. Verderop is een museum met een hele dure kunstcollectie. De welpen gaan deze kunst roven! Echter pas wel op voor de bewakers! De baron betaald voor elk gestolen kunststuk een riant bedrag in dollars uit.
De welpen vallen om van de slaap en gaan lekker naar bed, in afwachting van wat er morgen weer zal gaan gebeuren.

Weltrusten!

Welpen Subanhara-Liemersgroep Zevenaar