Bassie & Adriaan op avontuur met de Welpen

10 t/m 15 juli 2011

logboek Vrijdag 15-7-2011

Het is al laat (8.30 uur) als alle Welpen wakker zijn. Het is nog niet zo'n mooi weer dus wordt er binnen ontbeten. In de gang zitten alle Welpen en leiding aan een lange tafel brood te eten met Panda Pindakaas, Tijsje Hagelslag en noem maar op. Het is al weer de laatste dag en de Welpen gaan hun tassen pakken. In de slaapzaal komt er na een week weer orde en verdwijnen veel spullen in (hopelijk) de goede tas. Een aantal Welpen mist nog het een en ander, maar dit zal later op de dag goed komen.
Na het inpakken van de tassen staat Adriaan op de stoep. Om 13.00 uur zullen de Welpen de geheimzinnige opdrachtgever ontmoeten bij de Stratemakerstoren in Nijmegen. Het is inmiddels al 11.00 uur en alle Welpen gaan per auto, samen met Bassie en Adriaan, naar Nijmegen. Na veel bekijks onderweg komen we in Nijmegen aan. Daar zijn alle voorbereidingen voor de Nijmeegse Vierdaagse al in volle gang. Eenmaal bij de Stratemakerstoren aangekomen eten de Welpen nog een boterham en is het bijna 13.00 uur. Iedereen is ondertussen erg nieuwsgierig geworden naar de geheimzinnige opdrachtgever...
Eenmaal binnen duikt Handige Harry op! Bassie en Adriaan schrikken zich rot. Handige Harry vertelt dat hij de geheimzinnige opdrachtgever is. Handige Harry wordt al jaren uitgescholden door de Baron en is helemaal klaar met deze vervelende man! Hij vertelt dat hij de Baron, B-100 en B2 naar de Stratemakerstoren heeft weten te lokken en dat zij later die dag hier ook zullen komen. De Stratemakerstoren blijkt een oude vesting waar heel lang geleden flink met kanonnen geschoten werd om de stad Nijmegen te verdedigen. De Welpen luisteren aandachtig naar de twee gidsen en krijgen alle ondergrondse gangen, oude waterputten en geheimzinnige sluiproutes te zien. Na de rondleiding is het tijd voor een lekker glaasje drinken op de binnenplaats.
Tijdens het drinken wordt Handige Harry door de Baron gebeld. De Baron is onderweg en komt binnen enkele minuten de binnenplaats oplopen! Bassie en Adriaan verstoppen zich snel waarna niet veel later de Baron, B-100 en B2 aankomen. Handige Harry verteld dat hij Bassie en Adriaan kwijt is geraakt. Na een tijdje vertelt hij ook dat hij helemaal klaar is met de Baron en niet meer voor hem wil werken. De Baron is woest! Nadat Handige Harry de volle laag heeft gehad duiken Bassie en Adriaan ineens op en rennen de ondergrondse gangen in. De Baron en zijn boeven rennen er meteen achteraan!! Handige Harry bedenkt snel een list en sluit de Baron, B-100 en B2 op in de ondergrondse gangen. Bassie en Adriaan weten nog net te ontsnappen!
Handige Harry wil graag met Bassie en Adriaan mee met hun circus. Bassie en Adriaan vinden dit wel een prima idee, Handige Harry heeft immers Bassie en Adriaan gered! Samen met de Welpen verlaat iedereen weer de Stratemakerstoren. De gids vertelt dat we voorlopig geen last meer zullen hebben van die vervelende Baron, B-100 en B2.
Eenmaal buiten komt er een A-team bus aanrijden! Het blijkt niet het A-team te zijn, maar Ronnie Ruysdael van de Sjonnies (gehuld in blauw glitterpak, 10.000 gouden ringen, schoenen met plateauzolen en foute bakkerbaarden)! Ronnie vind het helemaal prachtig dat Bassie en Adriaan in Nijmegen zijn en gaat samen met alle Welpen op de foto voor de prachtige A-team bus!
We genieten op de waalkade nog even van een heerlijke Mc Flurry waarna het tijd is om weer terug te gaan. Eenmaal terug bij de caravan is het alweer etenstijd. Omdat alles zo goed is afgelopen eten we friet met een lekkere snack! Dit keer geen keurige bordjes maar mag alles van tafel gegeten worden! Curry, mayo en appelmoes ligt overal op de tafels en de Welpen maken er een grote bende van. Na een toetje en een paar laatste woorden in het logboek is het tijd voor een potje Levend Stratego in het bos, natuurlijk in thema!
Ondertussen zijn alle ouders en broertjes en zusjes al aangekomen bij de caravan en hebben alle Welpen een leuk stukje voorbereid voor tijdens de bonte avond. Sommige nesten hebben het complete kamp in één sketch van een paar minuten samengevat, anderen hebben een grandioze verdwijntruc. Aan het einde van alle leuke sketches had de leiding nog een leuk lied gemaakt over het kamp! Alle Welpen komen in dit lied aan bod. Het liedje is het talenlied van Bassie en Adriaan, bij velen bekend! Tijdens de bonte avond word ook bekend dat nest Groen het nest van het kamp is. Zij krijgen een prachtige mini caravan als kamptrofee. Het kamp is nu dan echt afgelopen en de Welpen gaan hierna moe maar erg enthousiast naar huis!

Beste ouders en Welpen, het zomerkamp was erg gezellig en leuk. Wij willen jullie dan ook allemaal heel erg bedanken voor alles! Tot het nieuwe seizoen!!

Groet,
Het Welpenteam

Welpen Subanhara-Liemersgroep Zevenaar