Bassie & Adriaan op avontuur met de Welpen

10 t/m 15 juli 2011

logboek Maandag 11-7-2011

Na een ietwat korte nacht was het vanochtend om 8 uur tijd om op te staan. Binnen no-time zaten bijna alle welpen buiten om te wachten op ontbijt. Dit ontbijt liet nog even op zich wachten, het was tijd voor een flinke work-out, ochtendgymnastiek. Er werd een flink stuk hardgelopen en ook werden er de nodige rek- en strekoefeningen gedaan. Vervolgens zijn we snel terug naar ons gebouw gelopen voor een stevig ontbijt. Na het wassen en plassen hebben de welpen een 'robin de robot' in elkaar geknutseld. Zo weten ze de volgende keer goed wat ze moeten doen als het robotje van Bassie en Adriaan weer in stukken ligt.
Na al het geknip, geplak en geknutsel was het tijd om op een welpenavontuur te gaan. Gekleed in ons mooie rode shirt zijn de welpen naar de 'grote stad' Nijmegen gebracht. Na aankomst van iedere welp in een afgelegen studentenstraatje werd er lekker geluncht en werd er een fotospeurtocht uitgedeeld. Op de foto's konden we goed zien welke kant we op moesten lopen. De tocht eindigde op Plein 44. In groepjes zijn de welpen en leiding het centrum ingetrokken. Omdat iedere welp 5euro te besteden had was het de vraag naar welke winkel we zouden gaan. Het bleek dat vrijwel iedereen de Nijmeegse intertoys wel eens wilde zien. De omzet van deze winkel zal nooit meer zo hoog worden als na vandaag. Er werd vanalles gekocht. Dylan heeft een heel mooi treintje gekocht, Fanny een prachtig paard en Jeroen een paar doosjes playmobile. Daarnaast bleef het lego-schap niet onopgemerkt.
Teruggekomen op het gebouw was er tijd om vrij te spelen. Daarna was er een overheelijke avondmaaltijd: gebakken aardappeltjes, sperziebonen en hamburgers (met korting). Een bakje fruit was het toetje. De 'lust ik niet bonnen' bleven in de zakken. Nadat de corveetaken keurig waren uitgevoerd kwamen Bassie en Adriaan even langs. Dit bezoek werd bruut verstoord door B100, die zijn telefoon per ongeluk liet vallen en vergat. De baron belde toevallig vanaf zijn boot naar B100's telefoon. Adriaan deed alsof hij B100 was en verkreeg belangrijke informatie. Morgen zouden de boeven naar de Luciaweg 2 moeten. De welpen zullen hier ook heen gaan voor opnieuw een spannend avontuur.
Na het bezoek was het tijd voor een ouderwets potje levend stratego in de bossen om het gebouw. Er werden kaartjes verruild en vlaggen gevonden. Afgepeigerd kwamen de welpen terug. De logboeken werden bijgewerkt en alle jongens moesten vanavond douchen. Al snel lag iedereen in zijn slaapzak en was het vrij snel stil. Morgen is het weer een spannende drukke dag.

Welpen Subanhara-Liemersgroep Zevenaar