Bassie & Adriaan op avontuur met de Welpen

10 t/m 15 juli 2011

logboek Donderdag 14-7-2011

Ondanks het feit dat de welpen gister erg vermoeid waren, waren ze alweer vroeg wakker. De leiding had wat meer opstart problemen, maar waren op tijd uit bed om te voorkomen dat de welpen de tent afbraken.
Bij het ontbijt werden alle berichtjes van het thuisfront weer uitgedeeld. En wat was dat nou?? Tussen al die briefjes zat een boodschap van De Geheimzinnige opdrachtgever. We moesten op zoek gaan naar een meerval in Wijchen. Wat kon dat nou betekenen, moesten we gaan vissen? Al snel bleek dat niet het geval te zijn, het bleek een zwembad te zijn die de Meerval heet. Snel werd de corvee gedaan en werden de zwemspullen uit de koffer en weekendtassen getoverd.
Zo snel als mogelijk was vertrokken we richting Wijchen, helaas was de leiding ook te gehaast, en waren ze vergeten om één van de auto's (met Russische benzinemeter) te tanken. Gelukkig reed er een andere auto bij die even wat benzine ging halen. Daarna vervolgde we onze weg naar het zwembad.
Vandaag was het weer erg goed! Subtropisch 35 graden! :) Alle kinderen doken meteen het water in en begonnen te ravotten en stoeien met elkaar en de inmiddels zeer vermoeide leiding. Al gauw werden er allemaal letters gevonden in en rondom het zwembad. Niemand wist wat ze betekende. Gelukkig werd er al snel weer een brief gevonden van de geheimzinnige opdrachtgever. Deze gaf aan dat hij ons wil ontmoeten en ons wil helpen met het te grazen nemen van die vervelende Baron. We ontmoeten hem morgen op een nog geheime plek. Met alle letters die we vonden moesten we gaan puzzelen. Helaas galmt al snel een luide stem uit de luidsprekers van het zwembad; het is alweer tijd voor onze welpen om terug te gaan naar de caravan. Als onze welpen moe, schoongespoeld en voldaan terug komen bij de caravan is al snel duidelijk dat moeder natuur ongenadig was voor de gele caravan. Er is nu nog maar weinig van over. Vermoeid gaan de kinderen even op bed liggen of even wat voor zich zelf doen. In de tussentijd word de barbecue aangestoken en de tafel gedekt. Al snel kunnen de welpen zich te goed doen aan een wederom heerlijke maaltijd met salades, stokbrood en natuurlijk veel vlees. Als iedereen wacht op het nagerecht komt er een droevige mededeling Bagheera zal na vakantie niet meer terug komen ivm zijn studie. Gelukkig is er ook goed nieuws; onze Kaa is vorige week bevallen van een gezonde zoon. Dit word allen gevierd met een banaan gevuld met Chocolade van de BBQ.
Na het eten gaan de kinderen nog even in hun eigen logboeken schrijven, dan komt Adriaan binnen om eens te kijken wat de welpen in het zwembad gevonden hebben. Samen met Adriaan beginnen de welpen nog eens alle letters neer te leggen en te puzzelen. Er worden wat mogelijkheden genoemd maar een kijkje op internet levert geen resultaten op. Na een minuut of 10 komen we op Stratemakerstoren. Dit blijkt een museum in Nijmegen te zijn. Adriaan beloofd om ons morgen op te komen halen om er een kijkje te nemen. Daarna is het tijd om onze tandjes te poetsen om vervolgens vanuit hun warme bedje een spannende aflevering van Bassie en Adriaan te kijken. Al snel vallen er wat welpjes in slaap, vermoeid van weer een leuke actieve dag. Benieuwd naar wie nou die geheimzinnige opdrachtgever is vallen al snel de laatste welpen in slaap.
Wie o wie kan het toch zijn???

Welpen Subanhara-Liemersgroep Zevenaar