Op kamp met die Piccolini's

26 t/m 31 juli 2009

logboek Zondag 26-7-2009

Vandaag is het dan eindelijk zover: het zomerkamp gaat nu écht beginnen. Om 11.15 uur staan de eerste Esta’s dan ook echt op de stoep. Aan de Cannenburgherweg te Vaassen is de dag voor aankomst die familie Piccolini neergestreken. Die Piccolini’s zijn bij menig student en fastfoodliefhebber wel bekend van die net iets te kleine pizza’s.
Bernardo is het hoofd van de familie en heet iedereen welkom. De hele familie is gehuld in een verfijnd Italiaans pak . Bernardo is apetrots op zijn nieuwe ristorante en heeft ook helemaal geen heimwee naar het zonnige Italië! Toen hij deze locatie kocht was er één maar in de koopovereenkomst: er zouden deze week nog 24 Esta’s langskomen voor een zomerkamp! Bernardo is de beroerdste niet en heeft toegezegd dat de Esta’s gewoon konden komen (dit na flink aandringen van Akela overigens). Die familie Piccolini kan immers wel wat extra handen gebruiken na hun aankomst in Nederland!
Bernardo stelt de hele familie voor aan de Esta’s. Samen met een paar neven, nichten en moeder heeft Bernardo een waar familiebedrijf. Al meteen worden de Esta’s in de fraaie bedrijfskleren van die Piccolini’s gestoken. Dit is natuurlijk een mooie groepsfoto waard! Nu is dan ook het moment dan echt daar om van die papa’s en die mama’s afscheid te nemen.
Na een heerlijke lunch is het tijd voor een rondleiding door die ristorante. Eenmaal in die keuken blijkt die Mama het heft in handen te hebben. Die Mama van die familie vervult een belangrijke rol in de traditionele bereidingswijze van die Piccolini’s. Jarenlang heeft die Mama gezocht naar de meest lekkere kruiden en de meest verfijnde ingrediënten om die lekkere kleine pizza’s te kunnen maken.
Tijdens de rondleiding moet Pauli ineens wat opbiechten tegenover Bernardo. Hij heeft het schaamrood op de kaken staan. Tijdens een verkennend rondje door het dorp is hij wat promotiemateriaal verloren en dat nu het restaurant nog helemaal niet geopend is. Bernardo is niet zo blij… gelukkig heeft Pauli nog het een en ander op papier gevat over de route. Via een mooi rondje door de Vaassense bossen weten de Esta’s de folders en pizzadozen van die Piccolini’s weer terug te vinden. Pff… dat scheelt!
Eenmaal terug in die Ristorante is er even wat vrije tijd en heeft die Mama samen met Valentina een heerlijke doch voedzame maaltijd op tafel weten te zetten! Met name de traditioneel Italiaanse vissticks vallen goed in de smaak. Nu is het dan ook echt tijd voor corvee, immers in een restaurant moet ook gewerkt worden! De Esta’s weten als echte horeca-experts binnen no-time die Ristorante weer aan alle HACCP-normen te laten voldoen, dit naar grote tevredenheid van die Piccolini’s.
Na corvee en wat tijd om uit te buiken moet Bernardo wat opbiechten… er is helemaal geen geld om überhaupt ingrediënten te kopen voor die lekkere kleine Piccolini’s. Met alleen de bijzondere kruiden van die Mama komen we er natuurlijk niet. Er moet snel veel geld op tafel te komen. Klanten teleurstellen zit de Piccolini’s immers niet in het bloed.

Bernardo heeft nog een oude vriend die vroeger ook een pizzaketen had: Fernando Domino. Bernardo besloot Fernando eens op te bellen of hij nog een manier weet op korte termijn snel aan geld te komen. Fernando heeft wel een goed idee, maar heeft hiervoor wel veel mensen nodig. Er moet namelijk wat smokkelwaar de grens over, waarmee die Piccolini’s snel veel geld kunnen verdienen. De Esta’s staan al helemaal achter hun Italiaanse vrienden en besluiten die Piccolini’s uit de brand te helpen.
Na een kort telefoontje komt Fernando bij die Ristorante aanlopen. Gehuld in lange leren jas, grote zonnebril en een grote zwarte hoed komt hij zijn oude vriend Bernardo opzoeken. De heren hebben al gelijk een grote discussie over de prijs die tegenover de riskante smokkel staat. Bernardo weet het voor elkaar te krijgen om voor uiteindelijk $ 10.000,00 een koffer vol “poederos sucheros” de grens over te smokkelen. Het is inmiddels al donker als er nu echt gesmokkeld moet gaan worden. De Esta’s lopen in volle spanning naar het startpunt. De douane is die avond flink actief en laat dit soort praktijken niet toe. Het echte smokkelen begint nu dus pas echt! De Esta’s blijken ware smokkelhelden en weten al snel de hele koffer van Fernando de grens over te smokkelen. Zal dit de redding voor die Piccolini’s betekenen? Als alles goed gaat krijgt Bernardo morgen om 8.00 uur zijn beloofde startkapitaal van Fernando… de Esta’s hebben al de nodige risico’s genomen: een nat pak en vieze broek gescoord en met allemaal “poederos sucheros” de grens over gestoken…
Moe maar vol spanning naar de afloop morgen gaan de Esta’s uiteindelijk naar bed. Benieuwd naar de dag van morgen!
 

Esta's Subanhara-Liemersgroep Zevenaar