Op kamp met die Piccolini's

26 t/m 31 juli 2009

logboek Maandag 27-7-2009

Vandaag was het voor de meeste esta’s al weer héél vroeg dag in huize Piccolini. Echter de esta’s moesten nog in bed blijven liggen. Er wordt nog een hele tijd gezellig geroezemoesd op de zolder van Ristorante Piccolini. Daar komt abrupt een einde aan wanneer Akela, gehuld in jaren ’70 trainingpak, de zolder op komt rennen. Er klinkt vrolijke harde muziek uit de stereo op zijn schouder. De esta’s die vaker mee zijn geweest op kamp weten wat dit betekend. De ritsen van de slaapzakken gaan direct open, en de esta’s schieten in hun kleren.
Het is tijd voor een actieve ochtendgym met Akela.
Hierna is het tijd voor een stevig ontbijt. Sommige esta’s hebben niet erg veel trek. Al snel blijkt uit de grote verhalen van alle esta’s dat de snoepvoorraad afgelopen nacht bijna compleet verdampt is. Een aantal esta’s zit een beetje versuft voor zich uit te staren. Dat de nacht niet voor iedereen even lang was werd snel duidelijk. Er lijkt een strijd los te barsten over het aantal uren nachtrust. Of is het toch de strijd om wie het meest overtuigend kan overbrengen dat hij of zij maar enkele uurtjes heeft geslapen. De verhalen worden steeds sterker….
Totdat iedereen plots stil is. Vol verbazing zijn alle blikken gericht op Bernardo die strompelend richting het terras komt. “Wat is er gebeurd!?” wordt er in koor geroepen. Bernardo heeft een blauw oog en zit overal onder het bloed. Hij kreunt en zucht en zijn dure Armani pak mist zelfs een arm. Al snel blijkt dat hij bedrogen is door Fernando Domino. Bernardo is te grazen genomen en heeft niets van de beloofde opbrengst van het smokkelwaar gekregen.
Wat moeten die Piccolini’s zonder geld? Er kan niet geïnvesteerd worden in de pizzeria en kan deze dus niet geopend worden. Bernardo is ten einde raad…, maar stelt voor om in ieder geval wat aan de aankleding van het restaurant te doen. Immers de eerste indruk die mensen van een restaurant krijgen is toch de uitstraling. Er wordt besloten dat elke esta een grote unieke placemat maakt voor in het restaurant. De esta’s gaan druk in de weer met WASCO, stiften etc. De placemats zijn stuk voor stuk een prachtig exemplaar geworden. De nieuwe aanwinst wordt direct geplastificeerd en op tafel gepositioneerd.
Ook wordt er een ansichtkaart richting het thuisfront gestuurd, voordat het te laat is. De belangrijkste belevenissen worden op papier gevat en worden geadresseerd aan mama’s, papa’s, opa’s en oma’s.
Het corvee nest dat vandaag het dekken van de tafels verzorgd is hard aan de slag. Het is namelijk alweer tijd voor een goede lunch. Terwijl iedereen geniet van zijn heerlijke boterham komen ineens Di Mamma en Valentina uit die Cucina gerend. “Wie heeft de kruidenmix van Die Mamma weggehaald?”. Het is een ramp, zonder de goede kruidenmix is het recept van Die Piccolini’s waardeloos. Er blijkt ook een enveloppe van de estaleiding te zijn open getrokken. In deze enveloppe zit een foto speurtocht gemaakt door de leiding. Echter er blijken een aantal exemplaren vermist. Zou de dief van de kruidenmix deze tocht gevolgd zijn?
De esta’s besluiten om na de lunch snel de corvee taken uit te voeren en vervolgens de tocht te volgen. Wie weet komen we op het spoor van de o zo belangrijke kruidenmix.
De tocht blijkt in het centrum van Vaassen uit te komen. Dit is een mooie gelegenheid om hier eens lekker rond te lopen en het zakgeld te spenderen. De Wibra, blokker en de hema blijken favoriet te zijn bij onze esta’s. Enkele leiders denken stiekem vanuit de plaatselijke banketbakkerij een oogje in het zeil te kunnen houden. Maar daar trappen enkele bijdehante esta’s mooi niet in! Al snel moet het personeel van de bakker als de wiederweerga gevulde koeken en appelflappen opwarmen. Gedaan is het met de rust van de betreffende leiding (en terecht natuurlijk!).
Wanneer alle esta’s zich weer verzameld hebben blijkt dat er een aantal enveloppen zijn gevonden in Vaassen. Caissières van eerder genoemde winkels hebben deze overhandigd aan enkele esta’s. In de enveloppen bevinden zich puzzelstukjes van een soort schatkaart, ondertekend door Fernando Domino. Na wat denk en reken werk blijkt dat de schatkaart uitkomt ergens dichtbij de pizzeria van die Picollini’s. Tijd om terug te gaan!
Eenmaal aangekomen blijkt het een enorme rotzooi te zijn bij de Die ristorante. Tafels liggen op de kop, stoelen liggen overal, verscheurde pizzadozen en noem maar op. Ook ligt er ergens een soort brief. Er staat een foto op van Bernardo Piccolini, onze baas. Het is een foto van vlak nadat Bernardo in elkaar is geslagen door Fernando. Onder de foto staat de volgende tekst: “Die Domino’s houden van goede concurrentie maar NIET van nog meer prutsers in Vaassen!, Jullie zijn gewaarschuwd!”. Wat moeten de esta’s hier nou weer van denken?
Nadat alle rotzooi weer is opgeruimd wordt er weer een heerlijk avondmaal opgediend. Iedereen heeft honger, het was vandaag een lange dag! Het eten bestaat uit heerlijke gebakken aardappeltjes met sperzieboontjes en een worst.
Na het corveeën is het tijd om de belevenissen van de dag te verwerken in de logboeken van de esta’s. Iedereen zit rustig de dag te overdenken. Ook is men benieuwd naar wat de dag van morgen zal brengen. Echter op een alle verboden vragen komen helaas geen antwoorden.
Tijd voor de jongens voor een spel in het bos en voor de meiden om te douchen.
Als iedereen dan uiteindelijk goed en wel in bed ligt komt Bernardo nog even langs in de slaapzaal. Hij voelt zich bedrogen door Fernando. Er is geen geld gekomen voor de goede smokkelprestaties van de esta’s en hijzelf is in elkaar geslagen. Die Domino’s zijn blijkbaar niet gediend van stevige concurrentie van Die Piccolini’s.
Opeens klinkt er luid gebonk op de nooddeur van de slaapzaal. Het is Fernando die Bernardo sommeert om de deur te openen. Dit doet Bernardo dan ook. Fernando is buiten alle zinnen en pakt bernardo bij de kraag. “Ben je nou nóg niet weg met je Piccolini’s!!, Vaassen is domein van Die Domino’s!” Fernando eist dat de Piccolini’s nog diezelfde dag vertrekken. De esta’s krijgen zwaar de indruk dat Fernando erg bang is voor de uitstekende kwaliteit van de Piccolini pizza’s, al zegt hij van niet.
Bernardo weet een deal te sluiten…. Morgenavond om 21 uur moeten de Piccolini’s vertrokken zijn naar Italië, er mag geen spoor meer van ze te bekennen zijn. Daar staat tegenover dat Fernando 10.000 dollar beschikbaar stelt aan Bernardo om met de esta’s naar een pretpark te gaan! “Maar dat geld is alleen maar bedoeld voor het pretpark en niet anders, anders zwaait er wat Bernardo!!” Fernando draagt het geld direct over aan Bernardo.
Wanneer Fernando vertrokken is laat Bernardo aan de esta’s blijken dat het hiermee nog lang niet klaar is. Maar nu is het toch echt tijd om te gaan slapen! Tot morgen!
 

Esta's Subanhara-Liemersgroep Zevenaar