Op kamp met die Piccolini's

26 t/m 31 juli 2009

logboek Donderdag 30-7-2009

Na een goede nachtrust zijn alle esta’s weer voldoende bijgekomen om weer vroeg uit bed te gaan. De leiding moest nog even de boel rustig houden totdat iedereen naar beneden kon om te eten. Jaccala (oud leiding) kwam vandaag als verrassing ook even kijken hoe het nu bij de esta’s gaat, voor velen is hij nog een bekend gezicht, en zijn aanwezigheid maakt het begin van de dag extra feestelijk. Tijdens het ontbijt kwam Bernardo ons ook nog bezoeken, met een flinke kegel en een lege fles drank, buitgemaakt na het avontuur met Fernando die avond ervoor. Wanneer Bernardo door een onhandige beweging de fles kapot laat vallen, blijkt er een briefje in te zitten. Tien cijfers staan er op, en al snel hebben de esta’s door dat het hier om een kaart coördinaat gaat. Als ze de locatie op de kaart zoeken komen ze uit op een watertje. Het lijkt erop dat we onze zwemspullen maar moeten pakken…
De kookstaf deelt weer zakjes uit voor een lupa, zodat we na al alle waterpret ook wat te eten hebben om weer op krachten te komen. Dan wordt nog snel alles af- en opgeruimd, en kan iedereen de zwemspullen gaan pakken. Spoedig is iedereen gereed en kunnen we vertrekken. Helaas wacht ons bij aankomst een vervelende verrassing, het zwembad gaat later open dan verwacht, en sluit ook eerder. Maar de esta’s laten zich hierdoor niet op de kop zitten. Tegenover het zwembad is een mooi grasveld waar we leuke spelletjes kunnen doen tot het zwembad open is. Hier kunnen we ook lekker even onze lupa’s opsmikkelen en wat te drinken nemen.
Dan is het zover! Eindelijk is het zwembad open, en de esta’s stuiven naar binnen! Snel omkleden en dan kan de waterpret beginnen. Het zwembad is niet heel groot, maar er is wel een hele leuke glijbaan waar je met een hele trein vanaf kan. Alleen hopen dat de badmeester het niet doorheeft… Verder hebben alle esta’s dikke pret samen met de leiding, en een balletje overgooien ontaard snel in een leuk watergevecht. Ook de leiding bakt elkaar af en toe een poets door stiekem een balletje op elkaar te gooien. Kortom, iedereen heeft dikke pret, en ook hier wordt weer een aanwijzing gevonden van Fernando. Dan is het al weer tijd om wat te drinken, en de leiding roept alle esta’s op spectaculaire wijze uit het water door even de microfoon van de badmeester te lenen. De esta’s kunnen zo even op adem komen en genieten van wat te drinken met wat lekkers erbij.
Daarna is het weer tijd om verder te gaan met de waterpret, totdat we te horen dat het zwembad dichtgaat en iedereen er uit moet. Helaas, de pret is voorbij, en we moeten alweer terug naar die ristorante om op tijd te zijn voor het eten. Vanavond hebben we echte Italiaanse pot, macaroni met bolognese saus, een genot om te eten voor iedereen. Bernardo komt ook weer even langs om polshoogte te nemen van de dag, en om mede te delen dat de esta’s vanavond nog een leuke verrassing hebben… Om volwaardige medewerkers van die ristorante te worden, moeten ze natuurlijk ook wat van brandveiligheid weten, iets wat zeer belangrijk is als er met hete ovens en kaarsen wordt gewerkt. Wie kan ze dit nou beter leren dan de brandweer zelf? Dus trekken de esta’s nog snel wat warme kleren aan en gaan ze gelijk op weg, die Mamma moet maar weer zien dat de afwas weer gedaan wordt..
Eenmaal bij de Vaassense Brandweer aangekomen wordt er een lekker glas frisdrank ingeschonken. Een echte brandweerman vertelt de esta’s spannende verhalen uit het brandweervak. Na een heleboel brandende vragen van de esta’s besluit de commandant ons mee te nemen naar de garage. Hier staan een aantal rode auto’s uitgerust met de meest mooie technieken. Deze worden uiteraard uitgebreid uitgelegd en gedemonstreerd.
Een aantal brandweerwagens wordt naar buiten gereden. Daar is het tijd voor de esta’s om zelf een brandspuit te bedienen. De meeste esta’s worden 5 meter naar achter geslingerd door de hoge waterdruk. Ook de tennissers op de naastgelegen tennisbaan worden verrast met een straal water.
Na de uitgebreide rondleiding hoeven de esta’s niet terug te lopen! De brandweermannen bieden aan om met de twee brandweerwagens terug te rijden naar de blokhut.
Daar aangekomen duiken de esta’s direct hun bed in, voor de laatste overnachting in Vaassen.
Tot morgen allemaal!
 

Esta's Subanhara-Liemersgroep Zevenaar