Piratenkamp Goor

6 t/m 11 juli 2008

logboek Zondag 6-7-2008

Hallo allemaal!
Vanmiddag was het zover. Alle Esta’s samen met hun vader, moeder, broertjes, zusjes en zelfs hond zijn naar Goor gekomen voor de leukste afsluiting van het scoutingseizoen: het zomerkamp. Een grote groep piraten is in Goor neergestreken. Ze hebben een prachtig schip en zijn erg blij met de komst van de Esta’s. Veel Esta’s hebben weer hun best gedaan om er als echte piraat uit te zien.
Tijdens het openen is een echte piratenvlag gehesen en het kamp is officieel geopend. Alle Esta’s krijgen een mooi kampt-shirt uitgereikt en bij het piratenschip wordt een mooie groepsfoto gemaakt. De tijd is gekomen om afscheid te nemen van alle familie. Na het uitzwaaien is het tijd voor een gezellige lunch onder de veranda. Iedereen heeft een eind gereden en is wel toe aan een lekkere boterham.
Tijdens de lunch lopen er ineens twee piraten bij het schip. Ze zijn met een schep op zoek naar een schat, maar kunnen deze niet vinden! De piraten, Sir Henrie Morgan en Sjaak Spreeuw, zijn eigenaar van het schip en zijn hier eeuwen geleden gestrand toen Goor nog aan zee lag. Inmiddels is er veel veranderd, dijken beschermen Nederland tegen het water waardoor Goor is vol gegroeid met bos!
Sir Henrie Morgen heeft in die tijd een schatkaart in stukjes gescheurd en heeft deze overal verstopt. Aangezien alles zo veranderd is vragen de piraten de Esta’s om hulp. Wanneer de schat gevonden wordt zullen de piraten de schat met de Esta’s delen middels de “Eed van de piraat”. De Esta’s zijn erg enthousiast en willen de piraten natuurlijk graag helpen.
Sir Henrie Morgen heeft nog een oude kaart waar een route op staat. De route laat de Esta’s de uitgestrekte bossen van Goor zien. Eenmaal weer terug op het schip is het tijd voor een ouderwets potje “buskruiten”.
Dan staat het eten op tafel. Een echt piratenmaal! Kanonskogels met vissenogen, zeepaardjes en koeienflatsen. Voor landrotten beter bekend als aardappels, erwtjes, worteltjes en een hamburger. Na het eten en corvee wordt aansluitend het spel water, spons vuur in het bos gespeeld.
Terug bij het schip brand inmiddels een gezellig kampvuur en wordt wat gedronken, liedjes gezongen en de meest vreemde raadsels opgelost. Het is inmiddels al laat en de Esta’s moeten maar eens de kombuis op gaan zoeken voor hun eerste nachtje op het piratenschip!
Tot morgen!

 

Esta's Subanhara-Liemersgroep Zevenaar