Piratenkamp Goor

6 t/m 11 juli 2008

logboek Woensdag 9-7-2008

De eerste zonnestralen zijn al lang verdwenen voordat de luiken van de schuimende schuit worden geopend. Alle piraten zijn zo uitgeput door hun avonturen van gisteren dat ook deze ochtend het opstaan weer als een zware opgave wordt beschouwd. De zeemeeuwen krijsen vrolijk het ochtendritueel tegemoet, de slaperige snoetjes worden opgeschrikt door koud water en de laatste slaap wordt uit de ogen gewassen.
Tijd voor een zeemansontbijt. Langzaamaan komen dan toch weer de stoere piraten verhalen. De ene piraat is gisteren wel 25 keer in dezelfde attractie geweest en de ander wel 30! Ook Rikki tikki tavi kan deze ochtend weer lachen nu het bericht ons schip heeft bereikt dat zijn telefoon is gevonden in het pretpark van gisteren. Net voordat we wilden gaan opruimen werden we vereerd met een bezoekje van Sir Henry Morgan en zijn assistent Sjaak Spreeuw. Onze twee zeehelden zijn niet zo goed gemutst vandaag. Op weg naar ons schip hebben ze het stukje schatkaart gevonden dat wij gisteren in het pretpark “De Waarbeek” hadden gevonden. (helaas is dit niet vermeld in het stukje van gisteren ten gevolge van programmadrukte; red.) De Esta’s zijn met stomheid geslagen. Hoe kan dat nou? We hebben het toch goed verstopt in de kombuis van ons schip?! Anniek rent meteen het schip in. Inderdaad het stukje van gisteren is verdwenen! Niemand begrijpt er iets van en al komt wijsheid met de jaren, ook Sir Henry Morgan kan dit niet aan elkaar lijmen. Maar dit is niet het enige vreemde aan deze ruige zeeochtend. De Esta’s werden vanochtend verrast door hun eigen spiegelbeeld. Er stond bij eenieder een groot kruis op de wang! Zou Lorre misschien actief zijn geweest vannacht? Hoe dan ook het is in ieder geval een teken van waarschuwing. De Esta’s moeten meer op hun hoede zijn. Sir Morgan is ook niet al te content met het feit dat er pas drie stukjes van de schatkaart zijn gevonden. Hij spoort de Esta’s aan om meer piratentraining toe te passen zodat zij meer bedreven zijn in het vinden van schatkaart-stukjes.
Na het vertrek van hen die de zee al eeuwenlang weten te temmen is het voor de Esta’s tijd om de corveetaken uit te voeren. De gezellige zeemansmuziek vrolijkt deze dagelijkse taken wat op en draagt ver over de zoute wateren (Rosanne – Nick & Simon voor de 355.235e keer, *zucht*). Gelukkig volgt na het corvee het fantastische ochtendprogramma. Naar aanleiding van het onverwachtse bezoek lijkt het de leiding verstandig om het leuke met het nuttige te verenigen. In spelvorm worden de piratenkrachten bijgespijkerd. Er wordt in de vorm van een zeskamp gestreden om de piraten-eer. Vooral het samenwerkingverband blijkt van groot belang te zijn voor een piraat en dat is niet altijd even makkelijk als iedereen het hoogste woord wil voeren. Gelukkig lukt het iedereen de spellen met succes af te ronden en drijft de interesse onderwijl meer af naar de heerlijke geuren die uit de kombuis komen gedreven en de zoute zeelucht doen verdwijnen. Het piratenmaal deze middag bestaat uit heerlijke tosti’s! Dat laten deze piraten natuurlijk niet aan zich voorbijgaan.
Na het uitbuiken is het tijd voor de middagronde. Dit maal weer een zeskamp, maar van ander kaliber. Echte piraten zijn niet bang voor een beetje viezigheid en daarom wedstrijden van ananassjoelen, vlahappen, dweil-op-hoofd-race, snoephappen, limowedstrijden en ballon scheren. Hetgeen al snel leidt tot een compleet losgeslagen piratenbende. Het scheerschuim zit tot achter de oren en de ananasschijfjes zitten vastgeplakt in de haren. Menig emmer wordt geleegd over degene die het dichtste in de buurt staat en de vanillevla wordt uit de ogen gewreven. De leiding roept na een tijdje de Esta’s weer bijeen aangezien het tijd is geworden voor een potje kwalleballen. Dit spel, waarbij een zak in de bak met water van de tegenpartij moet worden gewerkt, wordt door zowel de leiding als de kinderen altijd met veel plezier gespeeld. Zo ook deze keer en de gelijke stand waarmee het spel eindigt doet er niet toe.
Om deze leuke dag af te ronden wordt het dek van het schip gereinigd met behulp van een echte zeepbaan. Aan de lol lijkt geen einde te komen, maar pas op voor die groene zeep in de ogen!
De douche draait voor het avondmaal al overuren. Aan tafel zitten dan ook alleen maar stoere piraten met natte haartjes en rode, ietwat vermoeide, oogjes. Met veel gesmikkel en gesmul wordt de gebakken zeerog met versiering naar eigen keuze verslonden. Tijd voor het avondspel. Een piraat moet zich goed ongezien kunnen verplaatsen. Daarom oefenen de Esta’s met een spel waarbij je van A naar B moet komen zonder gezien te worden. Oei, wat spannend zo in de avondschemering!
Na dit spel is het toch echt bedtijd voor de jonge piraten. Laten we vanavond alles maar extra goed afsluiten en hopen dat Lorre vannacht niet komt spoken op de schuimende schuit...

Tot morgen landrotten!

 

Esta's Subanhara-Liemersgroep Zevenaar