Piratenkamp Goor

6 t/m 11 juli 2008

logboek Maandag 7-7-2008

Na een onstuimige nacht aan boord van het piratenschip, waarbij sommigen zelfs nog op het dek bij de leiding moesten komen slapen, is aan de eerste nacht een einde gekomen. Voor vele kinderen is het wekken door de bootsjongens wat aan de vroege kant, maar de zon laat zijn deken van warmte alweer over het dek vallen en het wordt toch echt tijd om die slaperige spieren wakker te schudden. Om dit laatste wat te bevorderen wordt er gestart met een verfrissend stukje ochtendgymnastiek.
De ochtendgymnastiek werd afgesloten met trefballen. Het was erg spannend, maar het team met das om wist de tegenstander uiteindelijk toch nog te overmeesteren. Terug gekomen aan boord kon eenieder direct plaatsnemen aan het ontbijt dat al was klaargezet door onze twee keukenkornuiten. Na het ontbijt volgen automatisch de corveetaken. Een klus die natuurlijk met al het enthousiasme in de wereld wordt uitgevoerd door de desbetreffende Esta’s. Het corvee werd dit keer nog extra beloond doordat Luuk bij het vegen een brief tegen kwam die met een groot piratenmes in de boom was gestoken. Reuze benieuwd naar de inhoud van de brief namen we weer plaats aan tafel.
De brief was afkomstig van Sir Henry Morgan en zijn assistent Sjaak Spreeuw. Doordat zij het gisteravond nogal bont hadden gemaakt in het nachtleven van Goor, waren zij niet in staat vanochtend vroeg alweer te kunnen verschijnen en schitterden zij dan ook van afwezigheid. Wel hadden ze meerdere boodschappen voor de Esta’s. Ten eerste hadden Sir Morgan en Sjaak, ondanks veel zoeken, nog geen stukje van de schatkaart gevonden. (Gisteren hebben de Esta’s wel een stukje gevonden tijdens de speurtocht, maar ten gevolge van de programmadrukte is dit verloren gegaan in het logboekstukje van gisteren; red.) Iedereen moest zijn ogen ook vandaag goed de kost geven om nog een stukje te ontdekken in de omgeving van Goor. Maar voordat de Esta’s weer verder gingen op jacht naar de schatkaart was het advies van Sir Morgan en zijn kornuit om eerst even een kaartje naar het thuisfront te sturen en wat piratenitems in elkaar te knutselen.
Ten tweede hadden zij de boodschap om vanmiddag maar eens een kijkje te nemen in het centrum van Goor. Het was ze gisterenavond zo goed bevallen dat ze dit de Esta’s niet wilden onthouden.
Zo gezegd zo gedaan. De meest mooie piratenvoorwerpen werden geknutseld en men kroop in de pen om een lief en leuk stukje naar huis, opa, oma, broertje, zusje, huisdier, buurman, oom, tante en vriendjes te schrijven. Na deze creatieve uitspatting van alle Esta’s was het tijd om even vrij te spelen. De kunst van het voetballen werd door vrijwel iedereen bedreven.
En wat vliegt de tijd toch als je zoveel lol hebt. Onze twee keukenkornuiten fluiten iedereen alweer bijeen voor het middageten! Met de zweetparels nog op het voorhoofd nemen de Esta’s plaats. Aan het einde van dit maal werd er verteld door de leiding dat het tijd was om het centrum van Goor onveilig te maken en dat iedereen zich klaar moest maken voor vertrek. Na een leuke en gezellige fototocht komen de Esta’s veilig aan in Goor. Eenieder kreeg de gelegenheid zijn of haar kaartjes te posten en wat lekkers of leuks te kopen voor op het kamp of voor thuis. Het pittoreske Goor is inderdaad een leuke plek om als piraat te zijn!
Na de gezamenlijke terugtocht werd er nog levend-stratego gespeeld. Een spel dat elke piraat gebruikt om goed fit te kunnen blijven! Na een spannende en lange strijd was één tegen één de stand waar beide teams genoegen mee moesten nemen. Eenmaal weer teruggekomen op het kampterrein is het alweer tijd voor het avondeten. En wat zijn onze keukenkornuiten toch waardevol! Alles is al in kannen en kruiken; alleen de tafels hoeven nog gedekt te worden. Het avondeten had alles wat het dagmenu ons al beloofde. Witte oesterschelpen met zeewier en gebakken zeekomkommer. Aangezien elke piraat veel waarde hecht aan goed en lekker eten werd er nog een nagerecht geserveerd van dekzwabbersop.
Na het corvee werden de Esta’s bijeengeroepen in een ruimte van het schip. Aangezien buiten de regen met bakken op het zeeschip neerviel, hebben de Esta’s in het ruim enkele spellen gedaan waarbij hun handigheid flink op de proef werd gesteld. Buiten sloeg de leiding aan het hozen, zulks slecht weer was nog nooit vertoond! Na al dit gespeel werd door de Esta’s nog driftig geschreven in het persoonlijk logboek en daarna was het toch echt bedtijd voor de jonge piraten. Laten we hopen dat deze nacht wat rustiger verloopt dan de eerste nacht aan boord van de Schuimende Schuit.
Tot Morgen Piratenlezers! Haaaaaarrrrhhhhhhhhhhh.
 

Esta's Subanhara-Liemersgroep Zevenaar