Piratenkamp Goor

6 t/m 11 juli 2008

logboek Donderdag 10-7-2008

De nacht is zeer onstuimig geweest in het Goorse land. De “Schuimende Schuit” had er moeite mee het boegbeeld boven water te houden en de matrozen hebben de hele nacht moeten hozen om het schip drijvende te houden. De Esta-piraten daarentegen hebben van dit alles maar weinig meegekregen. Ook deze nacht was het zeer stil in het slaapruim van de Esta’s, alleen het zachte zeemansgesnurk van sommige piraten doet verraden dat er 19 piraten liggen.
Onder het ritmische getik van de regen maakt de leiding de kinderen dan toch maar wakker rond de klok van negen; er staat natuurlijk vandaag ook weer een spannende dag voor de deur. De nog zeer kleine oogjes verdwijnen snel na het openen van de luiken. Alles ligt buiten overhoop! Stoelen en tafels liggen ondersteboven op elkaar en er is een bericht achter gelaten op de boeg van het schip. In gebroken Nederlands heeft Lorre geschreven dat hij zich vannacht niet heeft laten kisten door het slechte weer en op zoek is gegaan naar de schatkaartstukjes. Gelukkig hebben we die stukken goed verstopt en ving Lorre alleen maar bot. Hij was hierdoor zo kwaad geworden dat hij alles overhoop had gegooid en als gevolg van de slagregens op het dek heeft niemand daar iets van gehoord vannacht.
Iedereen zet zijn beste beentje voor om zo snel mogelijk weer orde op zaken te stellen en al snel is het weer mogelijk om te kunnen ontbijten. Als klap op de vuurpijl worden we tijdens ons ontbijt ook nog verrast met het bezoek van Sir Henry Morgen en zijn kornuit. Zij hebben goed nieuws voor de Esta’s, na lang zoeken hebben ook zij met veel moeite een stukje kunnen vinden. Maar tijdens het vertellen van dat goede nieuws komt Lorre weer langs. De Esta-Piraten aarzelen geen moment en zetten meteen de achtervolging in! Tijdens de achtervolging verliest Lorre een stukje kaart, hij had dus ook een stukje gevonden. Wat een geluk, weer een stukje voor ons! Als Lorre het hazenpad heeft gekozen, is het tijd om alle stukken bij elkaar te leggen en wat schetst de verbazing? De kaart begint nu toch al aardig vorm te krijgen. Nog één of twee stukjes en de kaart is compleet! Onze twee oude zeerotten zijn ook zeer tevreden met de vieze piratenspelen van gisteren, maar om infectie-uitbraken te voorkomen lijkt het hun toch verstandig om even al het vuil van zich af te spoelen in het lokale zwembad. Natuurlijk protesteert geen enkele Esta tegen zo fantastisch voorstel, ook al weten wij maar al te goed dat iedereen gisteren al uitgebreid gedoucht heeft.
Het weer op zee biedt geen goede vooruitzichten en daarom wordt er besloten het binnenbad van Markelo te bezoeken. Met een pendelsysteem van drie auto’s worden de kinderen in vliegensvlug tempo naar het zwembad gebracht.
Het zwemmen was fantastisch. De piraten hebben al hun watertalenten kunnen showen en hebben hier dan ook uitgebreid gebruik van gemaakt. Voornamelijk het grote opblaasobject in het midden van het zwembad was zeer in trek en deze werd dan ook continu opnieuw geënterd. Uiteindelijk konden de kinderen het toch niet winnen van de leiding en ontstond er een symbiose waarbij de kinderen en de leiding gezamenlijk op het luchtkussen konden toeven. De echte dappere piraten hebben zelfs nog gebruik gemaakt van de buitenfaciliteiten, maar dit was net iets te koud om er echt van te kunnen genieten. Op het einde heeft Ludo zelfs nog een stukje van de schatkaart op de diepe bodem van het zwembad gevonden! Nog maar één stukje te gaan en dan is de kaart compleet.
Terug gekomen op het kampterrein lijken de weergoden ons beter gezind te zijn. Er wordt een spel gespeeld in de tijd waar de keukenkornuiten de Barbecue voorbereiden. Helaas was het allemaal maar schijn en werd het spel vroegtijdig afgebroken om te schuilen in de veilige ruimtes van de “Schuimende Schuit”. Desalniettemin valt het vlees bij de Esta’s in goede aarde en er wordt uitgebreid en zeer gezellig nagetafeld. De rode chloorogen van het zwembadwater bevorderen de moeheid onder de Esta-piraten en bij het schrijven van de persoonlijke logboeken heeft menig Esta er moeite mee de ogen open te houden. Daarbij valt het avondspel vanavond letterlijk en figuurlijk in het water en wordt er besloten vroeg het slaapruim op te zoeken met de belofte dat Bagheera nog een mooi verhaal aan de kinderen vertelt voor het slapen gaan.
Nog een maal de ogen toe en dan is de laatste piratendag alweer aangebroken voor alle Esta’s. Zullen we morgen nog in staat zijn dat laatste stukje te vinden en het kamp succesvol af te sluiten?
Tot Morgen bij ons op de “Schuimende Schuit”, Zorg dat u beschikt over een paar goede zeemansbenen!

 

Esta's Subanhara-Liemersgroep Zevenaar