King Arthur Kamp

Rhenen  8 t/m 13 juli 2007

logboek Zondag 8-7-2007

Vandaag zijn alle Esta’s met ouders ontvangen op het mooie kasteel Camelot, gelegen aan de Grebbeberg in Rhenen. Na een onthaal; met koffie, thee en koekjes is het kamp om 13:00u geopend. Tijdens het openen hebben alle Esta’s een T-shirt van het kamp gekregen, is de mooie kampvlag gepresenteerd en was er natuurlijk tijd voor de groepsfoto!!

Na deze groepsfoto was het tijd om de papa’s en mama’s te knuffelen en gingen de ouders naar huis met het Laatste Nieuws van kasteel Camelot: volg dit logboek op estakamp.subanharaliemersgroep.nl!!

Tijd om te gaan eten, maarrrr….voor het eten verplichte kost: de nestindeling, het corveerooster, de kampregels enzovoort. De zon schijnt en we zitten lekker buiten te eten wanneer we bezoek krijgen. Een ruige bruut, die zichzelf koning Edward noemt. Koning Edward vindt het maar niets dat er zoveel bezoek is op kasteel Camelot!

Het kasteel is een van de mooiste kastelen in de omgeving en is de oogappel van Edward. Edward is opzoek naar zijn broer Arthur. Arthur helpt alle mensen en is erg geliefd bij de bevolking. Edward vind dit maar niets, hij heeft liever zelf de macht! Hij hanteert een streng regime. Het Kasteel moet in perfecte staat blijft: anders zwaait er wat! Edward wil niet dat de Esta’s op welke manier dan ook contact hebben met zijn broer Arthur. Anders stuurt hij de V8 op de Esta’s af, de V8? De Vereniging Van Verschrikkelijk Vervelende Vadsige Ventjes Van Veenendaal (de achterban van Edward)!

Na het vertrek van Edward is het tijd om de omgeving eens te verkennen. Een spannende tocht leidt de Esta’s langs allerhande prachtige landgoederen in de omgeving van het Kasteel Camelot. Tijdens de tocht is er natuurlijk even tijd voor wat drinken en een praatje met de ridders ter plaatse. Na de vermoeiende tocht even wat ontspanning… even relaxen in en om het kasteel. Er wordt stevig ge-jumped en gespeeld rondom het kasteel.

Ondertussen hebben de kookridders een fantastische maaltijd voor iedereen gemaakt: smullen! Tijd voor corvee… stel je voor dat Edward langskomt! Nadat het Kasteel weer helemaal is schoongemaakt wordt een potje levend stratego gespeeld: in ridderstijl natuurlijk!

Na het stratego is het tijd voor wat drinken in de kampvuurkuil. De kampvuurkuil is aangekleed met fakkels en allerlei lichtjes: spannend! Opeens klinkt er gehoest en gestommel! Arthur en Merlijn komen eraan! Arthur ziet er verschrikkelijk uit, zijn hoofd zit vol met pleisters en hij loopt als een oude man. Arthur is verslagen door Edward… hij is de macht kwijt! Merlijn heeft een goed idee om Arthur weer Koning te maken. Héél lang geleden heeft Merlijn een zwaard in een rode tafel gestoken, het zwaard is zo machtig dat degene die het zwaard draagt koning is! Dit heeft hij gedaan om te voorkomen dat mensen met slechte bedoelingen aan de macht kunnen komen. Merlijn heeft het zwaard met een speciale spreuk in de tafel gestoken, alleen met deze spreuk is het mogelijk het zwaard uit de tafel te krijgen. Merlijn heeft de spreuk opgeschreven en daarna in stukjes door het land verspreid.

Arthur heeft de spreuk nodig en moet weten waar de ronde tafel met het zwaard is! Arthur vraagt de Esta’s om hulp: natuurlijk willen de Esta’s helpen! Arthur is erg blij! Arthur verteld dat het verstandig is dat de Esta’s zich gaan bewapenen: stel je voor dat Edward nog eens langskomt! Arthur en Merlijn gaan er snel vandoor en gaat er snel vandoor.

Inmiddels is het al laat en worden alle ervaringen van vandaag in het logboek geschreven. Tijd om naar bed te gaan na een leuke en zonnige dag. Tot morgen!

Esta's Subanhara-Liemersgroep Zevenaar