King Arthur Kamp

Rhenen  8 t/m 13 juli 2007

logboek Woensdag 11-7-2007

De esta’s waren best heel moe geworden van de Dierentuin gisteren. Ze waren vandaag dan ook heel laat wakker, ze hebben uitgeslapen tot 9 uur.  Na het opstaan zijn we begonnen met een voortreffelijk ontbijtje. 

Na het corvee zijn we begonnen met het eerste deel van de spelletjesmiddag. Zo waren er de spellen: zo lang mogelijk proberen om aan een touw te hangen, lanswerpen met boomstammetjes, ringwerpen en “de prinses op de erwt”. Vooral bij het laatste spel konden ze veel punten verdienen. Bij de tussenstand had nest Rood de leiding, maar er kon natuurlijk nog van alles gebeuren. Daar was het een tussenstand voor.

Na deze leuke spelletjes hebben de jongste esta’s de logboeken van gisteren afgemaakt en mooie tekeningen gemaakt. De oudste esta’s hebben een geweldig smokkelspel voorbereid, waarbij je gewoon niet vals kon spelen. Heel goed bedacht van ze.

Bij het smokkelspel was het de bedoeling dat je zo veel mogelijk zakjes met zand “drugs”naar de andere kant van het bos zou smokkelen, zonder door de douane gepakt te worden. De oudste esta’s waren de douanes en de inneem- en uitgeefposten. De leiding had het dus lekker makkelijk tijdens het spel.  

Na het smokkelspel zijn we begonnen met de lunch. Deze keer was het niet alleen brood, maar er was ook een lekkere verrassing bij. Knakworsten! Hmm lekker hmm! Iedereen heeft lopen smullen. En natuurlijk was er daarna weer het bekende corvee.

Daarna startte het tweede  deel van de spelletjesmiddag. Deze keer waren er spellen als limonade-estafette (adje trekken), spijkerslaan, paardrijestafette en met zo min mogelijk voeten naar de overkant zien te komen. Natuurlijk werd de score weer netjes bijgehouden door de leiding. De punten van het eerste en tweede deel werden bij elkaar opgeteld. Daar kwam uit dat nest Rood gewonnen had en nest bruin was de gelukkige tweede. Nest wit en zwart hadden allebei evenveel punten dus hadden ze gezamenlijk de derde en vierde plaats.

Na de spelletjes was er even vrije tijd voor iedereen, terwijl de leiding vast het volgende spektakel ging voorbereiden. Baloe was zijn zakmes kwijtgeraakt en was deze aan het zoeken, hij snapte er helemaal niets van. Waar zou deze gebleven zijn? Opeens hoorde de leiding een hoop geschreeuw en werden ze door de kinderen geroepen. Er was een enge man in een bruin pak langs de kampvuurkuil gerend en had met een zware donkerbruine stem geroepen: Heej ridders, Volg de pijl! De kids schrokken zich natuurlijk te pletter. Wie was dat?!? Dus gingen we met zijn allen naar de pijl toe die de kinderen al eerder op deze dag gezien hadden (gemaakt van stenen, in het bos)en volgden deze. We vonden een dikke boom waar het mes van Baloe in geprikt was met een stukje van de spreuk eraan. Deze spreuk luidde:

” Degene die de tijd zal omkeren, zal eenieder vereren.”

Die vreemde man was nergens meer te vinden. Baloe was wel blij dat zijn zakmes weer terug was.

Nog even hadden we vrije tijd en daarna gingen we avondeten. Ditmaal aten we gekookte aardappels met sperziebonen en verrukkelijke gehaktballen en hamburgers. Heel lekker dus…  Weer heeft iedereen zijn lust-ik-niet-bon gehouden! Complimenten voor de koks.

Na het eten ging de leiding weer verder met het voorbereiden van het volgend spektakel en gingen de esta’s naar een stukje mooi bos om weer het geweldige buskruit  te spelen. Helemaal geweldig met dat maisveld in de buurt. Daar kun je echt mooi verstoppen.

Op gegeven moment was de leiding klaar met het voorbereiden van het spektakel. Dit spektakel was de zeepbaan, Jaaaaaaaaa!! Dus iedereen met de kleren die vies mochten worden op die zeepbaan. Het was glieren en glijden en heel erg vies worden. Zo konden ze natuurlijk niet het gebouw meer in, dus eerst even onder de tuinslang. Daarna mochten ze per twee onder de douche stappen, om zich weer te verfrissen. Na het douchen was het helaas weer tijd om naar bedje te gaan. Weltrusten en tot morgen…..

 

Esta's Subanhara-Liemersgroep Zevenaar