King Arthur Kamp

Rhenen  8 t/m 13 juli 2007

logboek Vrijdag 13-7-2007

Het opstaan deze ochtend was een heel apart: de Esta’s kwamen pas om 9:45u uit bed, jaja: kwart voor tien!! Applausje voor alle Esta’s, wat een prestatie.
Deze ochtend kregen de Esta’s tijd voor nog 2 andere prestaties: Verzin met je nest iets leuks en origineels voor de bonte avond en……………pak je tas in.
Aangezien het inpakken van de tas voor sommige Esta’s een wel hele grote prestatie is, werden ze hierbij geassisteerd door de leiding. Aan het eind van de ochtend lagen alle spullen netjes ingepakt in de Grote Zaal van het kasteel en hadden alle nesten iets leuks kunnen voorbereiden voor de avond.

Tijd om iets te eten. Tijdens het eten vond Brecht zomaar tussen de sneetjes brood een stukje spreuk met daarop de tekst:

Neem het zwaard in handen en heers over alle Camelot landen

Ongelooflijk, de spreuk was nu compleet!! Maar wat nu? Wat nu? De spreuk was compleet maar mocht nooit in verkeerde handen vallen. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat Koning Edward binnenvalt en zo het hele plan in duigen laat vallen. En……..we weten nog steeds niet waar de ronde tafel met het zwaard zich bevindt….

Er zit maar 1 ding op voor de Esta’s: op zoek naar Arthur en Merlijn en hulp zoeken bij hun! De stukjes spreuk werden verdeeld onder de Esta’s, zodat de spreuk nooit compleet zou zijn als Edward een van de Esta’s te pakken zou krijgen. De Esta’s gaan naar buiten, roepend naar Merlijn en Arthur………ze vinden de twee goede vrienden, maar horen tevens Edward schreeuwen en vloeken bij de dikke boom in het bos. Wat blijkt? Edward heeft de ronde tafel in bezit en probeert met alle kracht het zwaard eruit te trekken! Oh nee, wat nu? De Esta’s lopen achter Arthur en Merlijn aan richting Edward. Er zit weer maar 1 ding op: Arthur zal opnieuw zijn krachten moeten meten met Edward, die gelukkig zonder de V8 gekomen is. Arthur mengt zich in de strijd met Edward, terwijl iedereen zich op afstand houdt. Een verschrikkelijk gevecht volgt, waarbij Edward vlucht!!

Arthur is er slecht aan toe, maar Edward is gevlucht. Snel geven alle Esta’s de stukjes spreuk aan Merlijn. Aangezien het zwaard heel erg vast zit, besluit Merlijn de spreuk op te zeggen. Alle Esta’s zeggen hem na, dit moet toch werken!!
Nadat Merlijn en de Esta’s hardop de spreuk hebben gezegd, begint Arthur te trekken aan het zwaard, terwijl de Esta’s de tafel goed vasthouden. Ineens komt het zwaard los en Arhur valt met zwaard en al op de grond. Het zwaard is los!! Arthur voelt de kracht en macht over Camelot door zijn lijf gieren! Camelot is gered en Arthur is weer koning! Leve Camelot! Leve Arthur ! Leve Merlijn!! De Esta’s gaan samen met Arthur en Merlijn terug naar Camelot om dit goede nieuws te vieren.

Na deze afsluiting van het thema gaan de Esta’s in het bos nog enkele spellen spelen. Tevens is er tijd voor wat vrije tijd en dan is het al weer tijd voor het avondeten. Zoals elk zomerkamp eten we op de laatste dag friet met kroketten en frikadellen. Na het eten gaan we met alle Esta’s alle prulletjes, snippers en ander rotzooi opruimen op het terrein rond het kasteel en in het bos. Vervolgens gaan alle Esta’s naar binnen om het laatste stukje logboek te schrijven.

Tevens druppelen de eerste ouders al binnen die braaf de tassen vast naar de auto’s zeulen en lekker een kop koffie of thee drinken. Als het half acht is verzamelen we allemaal in de kampvuurkuil voor de bonte avond. Tijdens de bonte avond doen alle nesten het stukje wat ze voorbereid hebben. Een quiz, een toneelstuk en een ontploffende motor van leiding en ouders komen voorbij. Tevens wordt de kamptrofee uitgereikt aan………….nest Rood! Gefeliciteerd met deze prijs! Als afsluiting van de bonte avond zingt het leidingteam het kamplied op de melodie van de Hi5 Band.

Helaas komt aan alles een einde, ook aan dit kamp. Bij de vlaggenmast wordt het kamp gesloten en is het echt tijd voor de Esta’s om naar huis te gaan. Maar niet zonder logboek, applaus voor de kookstaf, kampscore, zwaard, prijs voor de lust-ik-niet-bon, gegraai in de gevonden voorwerpen bak en ook niet zonder afscheid te hebben genomen van alle leiding.

Namens alle leiding en kookstaf: Esta’s, bedankt voor het geweldige kamp !!

Tot ziens bij de start van het scoutingseizoen op 18 augustus!

Groetjes van Akela, Hathi, Kaa, Jacala, Baloe, Bagheera, Marijke, Mariken en Mieneke!
 

Esta's Subanhara-Liemersgroep Zevenaar