King Arthur Kamp

Rhenen  8 t/m 13 juli 2007

logboek Maandag 9-7-2007

Na een zeer onstuimige nacht waarbij vele Esta’s de slaap niet WILDEN vatten en meer zin in chips en drinken hadden da n het bekijken van de binnenkant van de oogleden, was het om acht uur ’s ochtends tijd om op te staan in kasteel Camelot. Het weer straalde. De lucht was prachtig blauw en het zonnetje verwarmde de ruime binnenplaats . Na het wassen, plassen, beren en scheren was het tijd voor het ochtendmaal in de heerlijke buitenlucht.
Elke Camelotbewoner had goed onthouden wat exkoning Arthur aan hen had gevraagd. Ze moesten zich beter kunnen verdedigen tegen de strenge regerend hand van koning Edward en daarnaast moest er op zoek worden gegaan naar een spreuk en een ronde tafel met een zwaard erin om Arthur weer tot koning te kronen.
Na een snelle corveebeurt om het landgoed toonbaar te houden werd er snel aan de gang gegaan met het maken van schilden en zwaarden. De meest prachtige kunstwerken werden er gecreëerd en al snel voelde menig Esta zich stukken veiliger in deze onzekere tijden. Na dit alles tot een goed einde te hebben gebracht werd er overgegaan tot het schrijven van een kaartje naar huis. Het gaf toch een veiliger gevoel als het thuisfront op de hoogte was van de onzekere situatie waar de Esta’s zich in bevonden. Onderwijl werden er in de grote keuken van het kasteel Camelot de broodjes gesmeerd voor de lunch. Ook de lunch werd in de binnenplaats met veel plezier genuttigd om vervolgens via een fotoroute op pad te gaan naar het pittoreske centrum van Rhenen.
Eenmaal daar aangekomen werd er verzameld bij de waterbron van Rhenen. De Esta’s kregen te horen dat ze het kaartje mochten posten en daarnaast hun zakcentjes aan iets leuks uit mochten geven. Na een paar duidelijke afspraken over waar de Esta’s allemaal mochten komen stoof iedereen uiteen. Tot ieders verbazing kwamen drie Esta’s al weer snel terugrennen. Ze hadden de spreuk gevonden in de plaatselijke Blokker! Het eerste deel van de spreuk luidde:
Wanneer de tijd is gearriveerd dat Camelot in gevaar verkeerd…
De Esta’s bewaarde het stukje spreuk goed en hoopte snel Arthur weer tegen te komen. We winkelde links en rechts nog wat verder en na de nodige snoepbenodigdheden, speelgoedbeertjes en papagaaienvoer?! in geslagen te hebben was het weer tijd om terug te keren naar kasteel Camelot.
Eenmaal teruggekomen op het landgoed hadden de Esta’s tijd om vrij te spelen terwijl de keukenprinsessen het avondmaal in elkaar draaiden. Al snel kon eenieder aan tafel schuiven om de hongerige buikjes te vullen met heerlijke macaroni.
Nu het koolhydraatgehalte weer op peil was kon men de corveetaken weer naar behoren uitvoeren en met het engelengezang van Jantje Smit, Chipz en Marco Borstato is het eigenlijk nog best gezellig om deze verplichtingen samen uit te voeren. Er werd nog een kort spel gespeeld en de logboekjes van de Esta’s werden bijgewerkt. Na dit alles was het alweer snel bedtijd. Laten we hopen op een rustige nacht…
Tot Morgen!!
 

Esta's Subanhara-Liemersgroep Zevenaar