King Arthur Kamp

Rhenen  8 t/m 13 juli 2007

logboek Donderdag 12-7-2007

Vanmorgen toen ik wakker werd om brood te halen dacht ik dat ik doof geworden was. Maar wat bleek, de esta’s waren nog muisstil. Ze sliepen nog! Toen ik terugkwam gingen de eersten naar de WC, dat betekend dat de rest snel volgt. Na het gebruikelijke corvee konden we aanschuiven om te eten.  Tijdens het eten kwamen Arthur en Merlijn langs. Arthur was niet echt vrolijk, de spreuk was nog steeds niet compleet. Maar Merlijn was het daar niet mee eens. Hij vond het juist erg goed dat de ridders van de vierkante ontbijttafel al zoveel stukjes bij elkaar hebben gevonden in zo’n korte tijd. Arthur bleek het hier later eigenlijk ook wel mee eens te zijn. Na veel peinzen gunde hij de esta’s eigenlijk ook wel een dagje ontspanning. Maar we moeten wel op blijven letten, misschien zien we wel ergens een stukje van de spreuk. We gingen zwemmen! Dus lupa (LUnch PAkketje) smeren en de auto in.

Na een aantal keer pendelen waren alle esta’s in buitenbad “het bosbad”. We waren bijna de enige in het grote zwemparadijs. We hebben veel geluk gehad met het weer,géén regen en heel soms kwam de zon zelfs door. Het badwater was verwarmd tot 23 graden. Buiten het bad was het vrij koud, dus na een tijdje ging een lekkere boterham er goed in. Omdat het zwemmen en stoeien in het water erg vermoeiend is, kozen na de lunch veel esta’s voor de speeltoestellen op het veld. Echter, er waren ook wat die-hards die bleven zwemmen, hoe koud het ook was en hoe moe ze ook waren.

Opeens schreeuwde Laura alle esta’s bij elkaar. Ze had weer een stukje van de spreuk gevonden! Het lag gewoon in het gras bij het zwembad. Gelukkig maar, hier zal Arthur blij mee zijn. Het stukje luidt:

“Wie instaat is het zwaard van de tafel te scheiden, is instaat het koninkrijk te leiden.”

Helaas zat het er om een uur of 4 alweer op. Er moest weer worden gependeld. Best een eind rijden. De leiding kreeg het gevoel dat ze onderweg 387 tractors zijn tegengekomen. Toen de laatste esta’s aankwamen rookte er wat achter het kasteel. Wat zou dat zijn? Even later was enthousiast gejuich te horen… “Yes Barbecue!!”. Dus lekker hamburgers, kippenpootjes en frikadelletjes. Natuurlijk was ook de nodige salade van de partij! Iedereen vond het lekker. Tijd voor corvee en het netjes maken van de slaapplekken en tassen.

Daarna tijd om eens rustig in het logboek op te schrijven wat er vandaag en gister allemaal gebeurd is. Toen dit bijna klaar was kwamen Arthur en Merlijn ineens Camelot binnen. Ze komen polshoogte nemen. Ze zijn blij te zien dat er nog een stukje gevonden is. Er moet nu nog één stukje worden toegevoegd aan de spreuk en hij is compleet. Helaas kunnen Arthur en Merlijn hun verhaal niet afmaken, ze vluchten weg. Die nare Edward komt aanstormen. Hij slaat het nodige kort en klein, hij is razend woedend. Edward kan het niet waarderen dat de esta’s onder één hoedje zitten met die stinkende Arthur en Merlijn. Als hij nog één ding over die spreuk hoort dan worden de esta’s uit zijn kasteel getrapt. Morgen eist hij het laatste stukje persoonlijk van Stijn te krijgen! Gelukkig vertrekt Edward weer. De esta’s kunnen zich nu rustig opmaken voor hun welverdiende nachtrust.

Hopelijk kunnen we morgen de tafel met het zwaard vinden, en met de complete spreuk het zwaard losmaken………

Tot morgen!

Esta's Subanhara-Liemersgroep Zevenaar