King Arthur Kamp

Rhenen  8 t/m 13 juli 2007

logboek Dinsdag 10-7-2007

Vandaag was het heel erg vroeg toen de ridders uit zichzelf ontwaakten. Tijd dus voor een verfrissende ochtendgymnastiek voor alle ridders, zodat er tijd was om het ridderontbijt klaar te maken. Tijdens dit ontbijt, buiten in de zon, kwamen koning Arthur en zijn maat tovenaar Merlijn plots langs. Ze waren bijna onherkenbaar met hun zonnebrillen, bang om eventueel gezien te worden door de gemene Edward. Ze hoopten dat de ridders op hun zoektocht naar de spreuk al iets tegengekomen waren. Het was tenslotte al bijna twee dagen geleden dat ze de ridders hadden bezocht. En ja hoor, de ridders hadden gisteren een klein deeltje van een mooie spreuk gevonden!!

Wat spannend! Maar wat moesten we er mee? Tovenaar Merlijn schoot te hulp; hij had immers achterop een hint achtergelaten waar de volgende zin van de spreuk gevonden kon worden………..er stonden drie letters achterop de spreuk…..OHDP…….en na een aantal andere suggesties kwamen de slimme ridders met de oplossing: Oude Hands Dierenpark!! Koning Arthur en Merlijn waren erg blij met deze vooruitgangen, en vroegen de ridders om vooral de moed niet op te geven! Het moest ze toch lukken om die Edward te verslaan. Dat vonden de ridders ook. Toen koning Arthur en Merlijn vertrokken hebben we daarom snel allemaal en lupa gemaakt voor……..inderdaad, onze ontdekkingstocht in OHDP!

Daar aangekomen was de waterspeeltuin snel ontdekt. Gelukkig waren de ridders op alles voorbereid en hebben we onze waterschoenen aangetrokken. Eigenlijk waren we zo druk met spelen en dieren bekijken dat we vergaten om op zoek te gaan naar de spreuk. Het geluk bleek met ons. Voor we het wisten zaten een aantal ridders bij de zeeleeuwenshow vooraan te applaudisseren om alle mooie kunstjes van Lotte en haar zeeleeuwcollega’s toen ineens ridder Jella naar voren werd geroepen! De zeeleeuwen hadden een spreuk voor ons, in ruil voor een kusje………Ridder Jella had er gelukkig veel voor over om de spreuk te bemachtigen en stond klaar om het kusje van de zeeleeuwin te ontvangen. Het was een heel nat en zacht kusje, maar misschien nog wel belangrijker; we hadden deel twee van de spreuk te pakken!

Opgelucht door dit grote succes hadden we nu alle tijd om onszelf nog eens flink nat te worden! Dat kon buiten in de vele buien, maar alle ridders vonden het leuker om binnen lekker nat te worden in de watersurvival speeltuin. Het was al bijna etenstijd toen de leiding jammer genoeg besloot om naar de blokhut te gaan.

En wat rook het overheerlijk toen we daar aankwamen! De vier kilo rijst die voor alle ridders was klaargemaakt was vulde vele magen, en was drie hiephoi-tjes voor de kokkin waard! Het sterkte alle ridders om de strijd tegen die enge en strenge Edward opnieuw aan te gaan en koning Arthur en Merlijn te gaan helpen. Na de corvee, die voor alle ridders al wel routinewerk geworden is, was het tijd voor het logboek én de post! Jeetje was een berg!

Maar toen schrokken we plotseling op door een bliksembezoek van Edward. Hij was heel boos en woest. Hij schreeuwde tegen iedereen en gooide van alles in het rond; de pennendoos van nest wit, de tafel en zelfs de stoel van Akela! Hij was woest. Volgens Edward werd er niet genoeg geboend, geschropt en gezwoegd door onze ridders. Hij waarschuwde ons dat er heel wat zwaaide als dat niet ging veranderen. Ridders die een grote mond hadden werden zelfs door Edward in de kraag gegrepen. We waren dan ook even stil toen Edward met grote stappen weer om de hoek verdween.

We besloten dat dit zo niet langer kon! We gaan ons wapenen tegen Edward, dachten de ridders! Het is genoeg geweest met die akelige Edward, van wie wij alleen maar heel hard moeten werken en die alleen maar boos doet!

Maar hoe? Hoe kunnen we die akelige Edward verslaan? Akela herinnerde ons eraan dat Balou wel eens meegekeken had bij het leger, en dat hij ons wel een handje kon helpen om sterker en slimmer te worden dan de gemene Edward! Balou nam alle ridders mee het maisveld in, en daarna werd ook het bos verkend. Ze speelden spellen om te leren hoe ze zich goed kunnen verstoppen en hard kunnen rennen totdat het donker werd.

Jammer genoeg naderde het einde van deze dag vol belevenissen, buien en zon. De dappere mannen deden in het donker nog een spel, terwijl de vrouwen snel gingen poedelen onder de douche. Het is tijd geworden om naar ons bed te gaan en ons voor te bereiden op de dag van morgen. Dan zullen de ridders proberen om koning Arthur en Merlijn verder te helpen met de spreuk, want die rare Edward wordt steeds raarder……….
 

Esta's Subanhara-Liemersgroep Zevenaar