20160213 111451Afgelopen zaterdagen is er hard gewerkt aan de blokhut. Op 13 februari 's ochtends zijn een aantal fanatiekelingen het dak weer opgekropen met het doel om het dak af te maken. Daarvoor moeten nog dwarslatten gemonteerd worden waarop vervolgens de zinken toplaag wordt bevestigd. Als een geoliede machine wordt er gemeten, gezaagd en geschroefd. Onder de opzwepende kreten 'Duurt lang' gaat het toch eigenlijk best heel snel. De dwarslatten lagen er snel op. Tijd voor de zinken platen. Eitje, of toch niet?

Helaas. Na een half dak gedaan te hebben blijkt de eerste plaat niet helemaal recht te liggen. Er wordt gediscussieerd, gemeten en besloten alles weer te verwijderen. Een flinke klus, maar aan het eind van de zaterdag is één zijde van het dak voltooid! Het zink geeft de blokhut een mooi aanzicht!

 

IMG 9192De onderdelen van de kozijnen zijn in de doordeweekse avonduren gelakt. Er wordt een kozijn geplaatst, een puzzelwerkje. Het trucje wordt uiteindelijk duidelijk. In de week voorafgaaand aan de 20e worden de kozijnen binnen voorbereid.

Op 20 februari worden de kozijnen geplaatst en voorzien van een mooie omtimmering. De hut is winddicht! Meteen voelt het aangenaam om binnen te zijn. Ook is er flink gebeiteld, gezaagd en geboord om ruimte te maken voor de elektra. Helaas zit het weer ons niet mee; het is niet mogelijk om het dak te betreden. De westzijde van de blokhut is helaas nog niet voorzien van zinkenplaten. Dit zal nog even moeten wachten tot volgende week.