logo

Subanhara Liemersgroep

JubZoKa

logo Bevers
logo Welpen
logo Scouts
logo Explorers
logo Roverscouts
logo Plusscouts

Zomerkamp van de Scouts

Donderdag 23 juli 2015

Donderdag 23 juli 2015

Vanochtend werden de Scouts wakker op de hike locatie. Aangezien iedereen best moe was hebben de Scouts tot maar liefst 8:15u lekker liggen slapen in hun eigen gemaakte tentjes. Nadat iedereen wakker was geworden hebben we lekker ontbeten in de zon. Tijdens het ontbijt bleken enkele Scouts nog wat moeite te hebben om wakker te blijven, het zwemmen had erin gehakt.
Na het ontbijt was het tijd om het kampterrein af te breken, dus alle bagage inpakken en meehelpen alles in de aanhanger te leggen. Vandaag mazzel want de persoonlijke bagage mocht gewoon de aanhanger in en hoefde niet mee op de fiets. Het inpakken van een aanhanger met 25 Scouts gaat razendsnel dus we zaten om 10:45u op de fiets richting Holten

In het dorp Holten hebben we boodschappen gedaan voor het foodfestival van de avond! Per patrouille werd een budget uitgereikt waarmee de scouts zelf in de supermarkt de boodschappen konden doen. Aangezien de patrouilles binnen het budget moest blijven werd er druk gerekend. Na de supermarkt gingen we terug naar het kampterrein. Daar was het tijd om even de aanhanger uit te pakken zodat alle slaapspullen weer in de juiste tenten lagen. Daarna tijd voor verschillende spellen in het bos waarna rond 16:45 de patrouilles gingen koken voor het foodfestival. Rond 18:00u werd al het eten verzameld en gingen we naar de Blokhut. Daar hebben we samen met alle speltakken gegeten; broodjes hamburgers, prikkers met kaas en komkommer, fruit, gehaktballetjes, pastasalade, wraps………..Na al dit lekkers hebben we gezamenlijk afgewassen en gingen de Scouts terug naar het eigen terrein. Daar hebben we Stratego gespeeld in het spel en daarna bij het kampvuur werden de punten voor de dag uitgedeeld. Aangezien alle Scouts er erg veel zin in hadden werd er nog een potje Weerwolven gespeeld, erg spannend weer. Na dit spel was de zon allang onder en gingen de Scouts naar bed, het was deze avond opvallend snel stil in het bos.

De leiding

Geplaatst door Scouts @ 24/07/2015 11:52